Shopping, kultur og trim

Når jentene drar på ferie, handler det ikke bare om å dra seg på stranda.

-I en skoleklasse har noen få foreldre som lever hver for seg. På mine turer har alle barna dette til felles, forteller Unni Belseth.
-I en skoleklasse har noen få foreldre som lever hver for seg. På mine turer har alle barna dette til felles, forteller Unni Belseth.Vis mer

Jomfrureiser arrangerer jenteturer med vekt på egenpleie, trim, shopping, kultur og mat.

- Jeg savnet selv et reisearrangement med vekt på trim og egenpleie. Jeg tenkte at jeg er jo ikke så spesiell at det kun er meg som vil ha et slikt tilbud, og satte derfor i gang i 1992, sier sjefsjomfruen Charlotte Ehde-Eliassen.

Den gang ble tjuefem damer med på tur til Tyrkia. I 2000 omsatte Jomfrureiser for 5.5 millioner og sendte i overkant av tusen kvinner alene på ferie. Programmet for i år er sammensatt og består av alt fra fotturer i Bordeaux til kulturferie til St. Petersburg. Ehde-Eliassen trekker spesielt frem turen til Machu Piccu i Peru og seilas rundt de greske øyer.

Enslige foreldre

Mange kvinner er alene med omsorgen for små barn, og for denne gruppen kan ferien være mer et slit enn glede. Unni Belseth erfarte dette etter flere ferier hvor hun satt litt ensom på verandaen når ungene hadde lagt seg. Dermed satte hun i 1996 i gang sitt eget reiseselskap, Unnis Aktivitetsferie. Her er det lagt opp til at det skal være aktiviteter for så vel forelderen som for barna.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det er nå tretti prosent menn med på turene, og flere ser det ut til å bli, forteller Unni Belseth. I år står blant mye annet rideturer til Roma, seilas langs vestlandskysten og rorbuferie i Lofoten, på Unnis program. Prisene varierer fra kr 2.000 til 8.000 kr.

Action!

Kvinner er ikke bare opptatt av trim, kultur og fargeanalyse. Røffe villmarksaktiviteter som fjellklatring, rafting og fjerne destinasjoner står også høyt i kurs. Amerikanske Adventure Women Inc arrangerer fysisk utfordrende reiser over hele verden, og gjerne utenfor allfarvei. Fokus er lagt på kultur, økologi og kunnskap. Uganda, Nepal og Peru er blant de mange destinasjoner denne amerikanske reiseoperatøren har satt opp.