Stort utvalg av klær i Göteborg. Her fra Charlotte Göteborg.
Stort utvalg av klær i Göteborg. Her fra Charlotte Göteborg.Vis mer

Shopping i Göteborg

Göteborg seiler opp som et veldig godt alternativ for deg som vil dra på shoppetur. Se hvilke butikker som er kulest i byen.

New York, London, Milano eller Paris. Det er byene som kanskje først dukker opp i hodet når du tenker bra shopping. Men du trenger ikke dra så langt for å få svingt på bankkortet. Faktisk ikke lenger enn til vår nærmeste utenlandske storby - Göteborg.

Vi sitter på toget og leser avisen, slumrer litt, drikker en kakao - og plutselig er vi fremme i Göteborg, midt i sentrum. Det tar bare fire timer å ta toget fra Oslo til den vestsvenske byen. Tilsvarende tid tar det med busselskapene som trafikkerer strekningen. Veldig kjekt for den som ikke har bil, eller ikke orker å kjøre. Det er bare å hoppe av transporten midt i sentrum og begynne på runden.

Kjeder og design

Omtrent tvers over gaten for togstasjonen ligger Nordstan, et stort kjøpesenter der du finner alle de svenske kjedebutikkene (som forøvrig finnes mange steder i Norge også) - H&M, KappAhl, Wedins, Lindex, Espirit ... Kjekt det, men det er de litt mer spesielle butikkene vi er ute etter. Da er smågatene i Göteborg sentrum bedre.

Det er faktisk mye svensk design som kommer fra Göteborg. Her startet Nudie, det kjente jeansmerket spesielt gutta er glade i, herfra kommer Dunderdon, som lager arbeidsklær og røff mote for gutter (fra våren av også for jenter), her har Twist & Tango, som lager feminine plagg for jenter, hovedkontor, her åpnet nylig den første Monki-butikken, et helt nytt merke med svært hyggelige priser, og her holder gutta bak suksessjeansen Cheap Monday til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her har vi ingen tid å miste. Klar ferdig ... Shopping!

Røft og tøft for gutta hos Dunderdon. Det kalles urban workwear.
Røft og tøft for gutta hos Dunderdon. Det kalles urban workwear.


Vis mer


 • Dunderdon har en butikk i Magasinsgatan 5. Her kan du kjøpe de røffe og slitesterke workwearinspirerte klærne som blir designet i etasjen over butikken. Tøffe klær for gutta, for det meste i nøytrale jordfarger. Til våren kommer en kolleksjon også for jentene.

  Fargerike Malin Leijonberg er modist og innehaver av Prickig Katt.
  Fargerike Malin Leijonberg er modist og innehaver av Prickig Katt. Vis mer

 • Litt lenger ned i gaten (nr. 19) ligger Prickig Katt, en artig butikk med en artig innehaver. Malin
  Leijonberg er en fargerik modist (hattemaker), som i sin festlige butikk også selger klær, sko, smykker, luer og skjerf, for å nevne noe. Stilen er fargerik, og litt shabby chic. "Too much is never enough ..." er slagordet til Leijonberg.

 • Siden Nudie kommer fra Göteborg, er jeansen selvsagt populær i byen. Nudie åpner en egen butikk i Göteborg på nyåret, og selges i dag i fire-fem butikker i byen. Det er ikke flere, fordi Nudie ikke ønsker at jeansen skal være tilgjengelig overalt. Butikkene som selger jeansen er Moms i Vasagaten 15, Solo i Kungsgatan 58, Stuk i Sødra Larmgatan 12, Ted Bernhardtz, Järntorgsgatan 8 og Victoria Arena i Kungsgatan 46.

  Smugshopping i Victoriapassasjen.
  Smugshopping i Victoriapassasjen. Vis mer

 • Hos Charlotte Göteborg i Drottninggatan 28 får du tak i klær fra skandinaviske designere - blant annet den populære svenske designeren Maria Westerlind. Andre merker som selges her er Tiger, Hunky Dory og Odd Molly.


 • Twist & Tango lager ifølge designerne selv klær for hverdagslyx og til fest. Klærne er feminine, og litt i samme gate som Bruuns Bazar. Twist & Tango har to egne butikker i Göteborg, Vallgatan 28 og Haga Nygata 31. Litt lenger bort i Haga Nygata ligger en utsalgsbutikk der klærne fra forrige sesong selges til en rimelig pris.

  Smykker, votter, luer og skjerf hos Eternellen i Victoriapassagen.
  Smykker, votter, luer og skjerf hos Eternellen i Victoriapassagen. Vis mer

 • Monki
  (Södra Larmgatan 11) er en ganske så nyåpnet butikk som har blitt en stor hit blant motebevisste jenter i byen. Her selges det nye svenske merket Monki, som designes av Yvonne Da Silva, og som er litt japansk-/Hongkonginspirert. Stilige klær til morsomt lave priser - 400 kroner for et par jeans eller et skjørt, og en hundrings for en t-skjorte er ikke så galt. Monki selger også dyrere merker som Diesel og Levis Vintage.

 • Rett overfor ligger Weekdays (Södra Larmgatan 12), som selger både sitt eget jeansmerke Cheap Monday, og også andre jeansmerker og klær. Cheap Monday har slått an også her i Norge - ikke så rart, når de bare koster rundt 400 kroner.

 • I Victoriapassagen (en sidegate til Södra Larmgatan) ligger flere fine butikker - en smykkebutikk og blant annet en Filippa K butikk. Her er også en hyggelig kafé, Da Matteo, og på hjørnet ligger Flickorna Kanold, som selger egenprodusert sjokolade og konfekt.

 • I tillegg må vi jo nevne at i kjøpesenteret Arkaden midt i sentrum ligger Topshop. Dette er yndlingsbutikken til prisbevisste moteslaver, og øverst på adresselisten når de drar på shoppingtur til London. Her selges klær til både jenter og gutter. I Arkaden ligger forøvrig også Mango, Face Stockholm og Björn Borg, for å nevne noen.

 • NK har selvsagt et varemagasin i Göteborg. Her selges blant andre det svenske klesmerket Pour (Pour Homme og Pour Elle), Uncle Kimono, som er skuespilleren John Malcovichs eget merke, og denimklær fra Pace.

 • For dem med sans for utenlandske designere, er Mouche i Södra Larmgatan 2 verdt et besøk. Her selges eksklusive merker som Cacharel og Chloé for damer med sans for stil.

 • Gudrun Sjödén har en butikk i byen, i Södra Larmgatan 18, der det selges fargesterke klær til damer som ikke vil være grå mus.
 • Dette er bare et lite utvalg av butikkene som finnes i Gøteborg. Sentrum er ganske lite og lett å finne frem i. De fleste butikkene ligger innenfor Vallgraven, i området Vasagatan/Avenyn eller i Haga/Linné. Utforsker du disse områdene, bør du få med deg det Göteborg har av bra butikker.

  Reisefakta

  Göteborg er den største byen i Vestsverige, med rundt 500.000 innbyggere, omtrent det samme som Oslo. Fra Oslo er det cirka 310 kilometer. Kjøreturen tar rundt fire timer.

  NSBs tog bruker fire timer mellom Oslo og Göteborg. Billetten koster fra 199 kroner hver vei. Bestill billetter på www.nsb.no.

  Info på nett:
  Göteborg Plus

  Mer om shopping: