Shopping i Dubai

Siden 1995 har Dubai arrangert Dubai Shopping Festival. Dette er festivalen for deg hvor lommeboka virkelig brenner i buksa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva sier du til å kjøpe en vare hvor du får en kvittering som gir deg muligheten til å vinne en splitter ny sportsbil? Sånn lokker man deg til å handle mer i Dubai.

Shoppingfestivalen i Dubai byr på eksklusive handlekupp. Spesielt gull. Foto: Peter Dolamore
Shoppingfestivalen i Dubai byr på eksklusive handlekupp. Spesielt gull. Foto: Peter Dolamore Vis mer


Handlefest

Den pågående festivalen startet 20. desember og varer totalt i 45 dager. Den avsluttes 2. februar, så skal du få med deg noen kupp begynner det å bli på tide å ta turen nedover.

I 1995 gikk reisebransjen i Midtøsten sammen om å skape en gigantisk handlefestival i Dubai. Slagordet ble "One world, One Family, One Festival," og Dubai skulle bli stedet hvor kredittkortene smeltet, og pengene sved hull i bukselommene.

I dag er Visa, Pepsi og Emirates Airlines de tre største samarbeidspartnerne til festivalen. Festivalen er en stor attraksjon, og i 2005 hadde måneden med shopping hele 3,3 millioner besøkende. Tallet er i følge festivalen selv økende for hvert år.

>>Les mer om shopping i verden og Dubai her.

Billige Dubai

Når man tenker Dubai, tenker man ofte rike mennesker, store byggeprosjekter og VM-runder i offshoreracing. Men Emiratet er ikke så dyrt som man kan tro. Her er det store muligheter for å sno til seg kupp innen forskjellige varetyper.

Anbefalte varer er:

 • Elektronikk
 • Gull og smykker generelt
 • Stoffer, for eksempel får du pasjminaer i kasjmir og silke til 1/5 av prisen du finner Norge.

  Arabiske smykker finnes det masse av, men benytt sjansen til å handle gull når du er her. Foto: Peter Dolamore
  Arabiske smykker finnes det masse av, men benytt sjansen til å handle gull når du er her. Foto: Peter Dolamore Vis mer


  Skal du kjøpe gull og smykker er du i himmelen. Servicen i butikkene er enorm, og det FORVENTES at du forhandler om pris. I Dubai heter det ikke å prute, det heter å forhandle. Gjør du ikke dette kan du bli sett på som uhøflig. Gullprisene følger internasjonale råvarepriser, men her betaler du lite for det håndverket som bli gjort. Ta med alle de gamle smykkene dine og bak inn en oppussing av gamle ringer og kjeder i prisene for det nye du kjøper. Dette er de mer enn villige til å gjøre gratis for deg.

  Mer om nordmenn og pruting her

  De "andre varene"

  Er du en sparsom type som heller trives med litt "fake" produkter, finnes det gode muligheter for å snike til seg billige kopier av kjente merkevarer. I mange butikker, som ligger i typiske markedsgater, kan du spørre innehaveren om han kan vise deg "de andre varene."

  Ikke bli redd hvis han følger deg inn i et smug på baksiden av butikken, for du må nemlig ofte inn i "hemmelige" rom hvor de selger denne typen varer. Dette fordi salget ikke er lovlig i Dubai, og innehaverne kan bli straffet.

  Vinn en bil i forbindelse med handlingen din. Foto: Serkan Gokmen
  Vinn en bil i forbindelse med handlingen din. Foto: Serkan Gokmen Vis mer


  Vinn en bil - mer om festivalen

  Mange av Dubais kjøpesentre er delt inn i seksjoner, og hver seksjon tilhører et kvitteringslotteri. I hver seksjon lodder de ut en splitter ny sportsbil du kan vinne med kvitteringene du har tilegnet deg i den aktuelle seksjonens butikker.

  Hvor ofte går trekningen? HVER UKE!

  Mange av kjøpesentrene trekker vinnere hver eneste uke i disse lotteriene. Hva du som eventuell norsk vinner i denne konkurransen gjør for å få med bilen hjem, får bli mellom deg og toll- og avgiftsdirektoratet.

  Besøk festivalens hjemmesider her.


  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!