Shakespeare på ville veier

Ny forskning viser at Shakespears mor vokste opp et annet sted enn tidligere antatt. Dermed flyttes turistattraksjonen videre til en annen gård femti meter unna.

Den som har tjent penger på å selge souvernirer illustrert med Mary Ardens`s House, stedet hvor Shakespeares mor angivelig skulle ha vokst opp, må nå få redesignet effektene. Etter 200 år viser forsking som er gjort på oppdrag for The Shakespeare Birthplace Trust, at forfatterens opphav vokste opp på Glebe Farm, som ligger like ved Mary Arden`s House. Tidspunktet for når moren bodde der er også flyttet tilbake noen år.

Bildet er hentet fra nettsiden Stratford-upon-avon.co.uk
Bildet er hentet fra nettsiden Stratford-upon-avon.co.uk Vis mer

Hvert år har 100.000 mennesker valfartet til Mary Arden`s House utenfor Stratford-upon-Avon i England, for å få innsyn i en flik av Shakespeares liv. Dette skriver CNN på nettet i dag.

Lykke i stiftelsen

Stiftelsen The Shakespeare Birthplace er glade for at de eier begge stedene.

-Min glede over at Mary Arden`s House beliggenhet er bevist, er stor og deles av mange, sier Roger Pringle, sier direktør i stiftelsen The Shakespeare Birthplace Trust, til nyhetbyrået AP. Han håper at det nye funnet vil føre til en ny strøm av turister til den engelske småbyen.

Dikterens hus fortsatt det samme

Shakespears fødested i Stratford derimot, står urokkelig på sin plass. Huset, som er pusset opp i original stil, er i dag Storbrittanias viktigste litterære landemerke. Inngangsbilletten koster rundt 50 kroner og huset har åpent hver dag, hele året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Stratford-upon-Avon her

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten? Ta en titt på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?