Sexy solbriller fra 40 kroner

Er sesongen for kort og solfattig til å spandere tusenlapper på designersolbriller? I piratenes og billigprodusentenes verden ligger ikke brillemotene langt bak de store navnene. Her er et utvalg fasjonabelt utseende solbriller til under 400 kroner, for deg som ikke skremmes av merkenavn som SAY og andre nesten-eksklusiviteter.

Sporty og litt ond? Grønne og mørke briller fra gatestativet til 150 kroner.
Sporty og litt ond? Grønne og mørke briller fra gatestativet til 150 kroner. Vis mer

Sexy solbriller fra 40 kroner

 1. Solbriller: Fra 39,90 til 250 kroner


Vi så tidlig i vår på årets designerbriller. Sammendraget av de feteste merkenes ideer for sommeren var følgende: mørkt, stort, sexy, og strasspyntet. Og prisene på godsakene er like fete som brillene. Ett par tusenlapper er ikke uvanlig, og vi finner også godbiter som koster kjøperen rundt 6.000 kroner! Alt for dyrt, skal vi tro majoriteten av DinSides lesere, som i en avstemning i samme artikkel gikk inn for at solbriller burde koste under 1.000 kroner. 45 prosent av de som stemte mener at en tusenlapp er maks av hva solbriller bør koste, mens 38 prosent stemte for at de syns passende pris for solbriller bør være under 100 kroner.

- Jeg kjøper aldri dyre solbriller! Bare mister dem eller setter meg på dem likevel, sier en småbarnsfar til DinSide, som sliter ut et par i sesongen.

- Vi har begynt å ta inn solbriller nylig, forteller butikksjef Fernanda hos Ichi på Arkaden i Oslo, som selger solbriller for 125 kroner paret. - De går unna, det virker som om folk liker å kjøpe billige briller som ser ut som de dyrere merkene.

Er du en av dem som syns solbriller bør koste under tusenlappen, men likevel se litt tøffe ut?

Se de solbeskyttende godbitene som kun koster deg noen hundrelapper.

Stort marked

Solbrillesalg er stort, selv i et mørkt land som Norge. I 2004 ble det importert 3,3 millioner solbriller hit til landet, 70 prosent flere enn i 1990 kan SSB fortelle. De dyre utgavene kommer som regel fra Frankrike og Italia, mens billigere briller i store mengder importeres fra Kina og Taiwan.

Briller priset til 100-200 kroner i butikken, kan du regne med at butikken har betalt 20-50 kroner for. De dyrere brillene koster mer i innkjøp, men regn også med at butikkene tar legger på langt mer i utsalgspris på disse.

Kjøpetips

Juksedetaljer for den som ikke er så nøye - her er det ikke YSLs kjente logo vi ser men SAY ...
Juksedetaljer for den som ikke er så nøye - her er det ikke YSLs kjente logo vi ser men SAY ... Vis mer

Hvor får du så de kule, billige brillene? Mye spennende kan du finne i typiske turistutsalg i de større byene. Gateboder med østenproduserte billigvarer byr på mange fett utseende
briller som ikke nødvendigvis koster skjorta. Hennes & Mauritz og andre billigkjeder er også velkjente kilder til lavprisbriller med designerlook. Flere og flere butikker med moteklær, sko og belter har også begynt å ta inn et begrenset utvalg briller. Dessuten vil de fleste normale optikere ha et stort prisspenn på sine solbriller - regn i alle fall med å finne fine briller helt ned i 4-500 kroner av mindre kjente og fasjonable merker hos brilleekspertene.

Beskyttelse

Helsemessig er målet med solbriller å beskytte øynene og huden rundt mot UV-strålene. Vil du ha noe som gir deg mer enn økt kred på byen, bør du derfor tenke på at solbriller som sitter tett inntil sidene gir mer beskyttelse enn solbriller som sitter langt fra ansiktet og slipper inn mye lys. En test fra 2004 i danske Tænk + Test viste at billige barnesolbriller beskyttet minst like godt som dyre.

 • Billigbriller best
 • Billigbrillenes bakside

  Din mening:

  Hvilken pris synes du er passende for solbriller? (Avsluttet)
  50-100 kroner(39%) 310
  100-200 kroner(33%) 267
  200-500 kroner(28%) 222
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Lavprisbriller kan både beskytte like godt som dyre, og være gode briller. Men den lave prisen er også ofte synonymt med lavere kvalitet. Det kan være at plasten er sprøere, og at brillene knekker lettere i både innfatning og glass. Det kan være at glassene er av dårligere kvalitet, slik at synsinntrykket fordreies en smule og de lettere får riper. Det kan også være at de blir vanskelig å justere, slik at passformen ikke blir optimal.

  >> Se de solbeskyttende godbitene som kun koster deg noen hundrelapper.

  Har du mer sansen for de dyre designerbrillene? Her er noen av årets feteste solbriller fra de kjente merkeprodusentene.

  Du trenger ikke blakke deg for bling-bling. Disse bildene med rosa strassdetaljer fant vi i et gateutsalg. Pris? 200 kroner.
  Du trenger ikke blakke deg for bling-bling. Disse bildene med rosa strassdetaljer fant vi i et gateutsalg. Pris? 200 kroner. Vis mer