Sexy party i Karibia

Hete dager, heftige rytmer og dampende varme. Kommende uke kan du nyte et supersexy danseparty på Barbados.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Det er hett og tett i gatene på Barbados under Congaline Carnival.Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen.
Det er hett og tett i gatene på Barbados under Congaline Carnival.Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det vugger, disser, dulter og rister - det er tid for ni dagers endeløs congadansing og karneval på Barbados. Den menneskelige congalinjen vever seg gjennom byen St. Lawrence Gap. Frykter du kroppskontakt og danserytmer, bør du holde deg unna.

 • Fotograf Steven Mendes har fotografert festlighetene flere år på rad, her er noen av hans bilder i stort format
 • Verdens største gatefest?

  Tradisjonen med congakarnevalet er ikke gammel. De første dansetrinnene tok man i 1994. Innbyggerne på Barbados hevder selv at dette er verdens største gatefest, og muligens er De Human Congaline verdens lengste i sitt slag. Tusenvis av mennesker samler seg i gatene hvert år for å skumpe, vrikke og dytte seg tett sammen over asfalten frem til De Congaline Village. Her finnes festens hjerte og sjel ifølge Barbados offisielle turistinformasjon. Her er daglige utstillinger, myriader av salgsboder og underholdning hele festperioden. Og alt er gratis. Festen starter siste helgen 22. april og kulminerer natt til 1. mai.

  Bumper to bumper.
Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen.
  Bumper to bumper.
  Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen. Vis mer

  Hva er så vitsen med dette gigantiske gatepartyet? God musikk og moro, rett og slett ... ingen dårlig grunn for å arrangere en fest. Og her er det ikke plass for stive, pripne og lutheranske nykker. Seksuelt ladede bevegelser hører så absolutt med. Som vi leser på en nettside som omhandler gatefestlighetene i april:

  - Musikk kan få hannkjønn til å bestige alt som er i sikte. I 1999 var det en Cola-bil, i 2000 var det en Toyota Corolla som tiltrakk seg oppmerksomheten som objekter som kan "be wukked-up on".

  Regn også med god muligheter til å få demonstrert hva det egentlig er å gå "bumper til bumper" ...

  Hva er conga?

  Kostymer er ikke i fokus, men mange kler seg i matchende tøy likevel. Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen.
  Kostymer er ikke i fokus, men mange kler seg i matchende tøy likevel. Foto: Barbados Photogallery/Steven Mendes. Gjengitt med tillatelse fra fotografen. Vis mer

  Hva er så egentlig conga. Dansen er en afro-cubansk blandingsdans som både kan danses solo og i gruppe. Gruppe er mest vanlig, og da danner man en lang rekke med hendene på hoftene til danseren foran. Danser man to sammen, vender man seg først mot hverandre, så fra hverandre, så mot hverandre igjen osv. Heftige hoftebevegelser og utfall med både armer og bein må påregnes.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!