Sexy karneval i sydenferien

To deilige ting i en pakke, og ikke er det dyrt heller. Reiser du til Kanariøyene i februar, kan du få med deg både sommerlig vær, og Europas aller friskeste karnevalsfeiringer.

 Foto: laspalmascarnaval.com
Foto: laspalmascarnaval.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sexy karneval i sydenferien

  1. Bilder: Drag, dronninger og samba


Rios karneval er verdensberømt, men i samme gate og mye nærmere kan du oppleve Europas mest latinske karneval. I Las Palmas på Gran Canaria starter feiringene allerede den 31. januar i år med de første konkurransene mellom musikktropper som opptrer med egenproduserte satireshow i gatene, og fortsetter med offisiell åpningstale den 2. februar. I tiden frem til den rituelle gravleggingen av sardinen den 24. februar, skal det kåres karnevalsdronninger av alle slag, samt holdes både musikkfester og opptog. Dette er Gran Canarias aller viktigste fest gjennom året.

>> Dronninger og drag: Se bildene fra fjorårets karneval i Las Palmas

Dronninger av alle slag


Temaet i år er "La Belle Époque". Mange av begivenhetene er gratis å oppleve som tilskuer, men det ettertraktede showet der årets karnevalsdronning kåres (9. februar), må du betale inngang for å få med deg (10 euro per person). Her opptrer øyenes vakreste kvinner i gigantiske glitter- og fjærkreasjoner som kan strekke seg opp til 4,5 meter over scenegulvet, og favne 3,5 meter i bredden.

Og ikke bare de unge skal bejubles. Øyenes eldre befolkning får også sin dronning under eget kostymeshow. Barna har også sin del av arrangementet og sin egen minidronning (11. februar). Dessuten er det et eget arrangement for dragdronninger under karnevalet (16. februar). Det er også egne gruppeshow og kåring av de beste karnevalstroppene.

Hundre flåter

Karnevalsparaden fyller gatene i timesvis (17. februar). Her deltar 200.000 mennesker og nesten hundre flåter samt tyve dekorerte kjøretøy. Ruten for paraden går over syv kilometer, så det bør være godt med plass for den som vil se. Det er også fullt mulig å slenge seg med på "paradetoget". Alle kan delta.

>> Dronninger og drag: Se bildene fra fjorårets karneval i Las Palmas

Fra karnevalet i Santa Cruz på Tenerife. Foto: Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife
Fra karnevalet i Santa Cruz på Tenerife. Foto: Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife Vis mer


Også på Tenerife

På Santa Cruz på Tenerife er det også et stort karneval. Det går over samme periode som karnevalet på Gran Canaria, og avsluttes den 25. februar.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!