Sex on the Beach?

Sommeren er snart over oss, noe som betyr varme netter og paraplydrinker for mange. Sydendrinker er friske farger, paraplyer, frukter og søte smaker – og navn som kan få enhver til å rødme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Sex on the Beach?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En sydendrink må være fargerik, den må ha minst en paraply, sugerør og friske frukter. Den søte smaken er elsket – men også hatet. Hvorfor drikker vi egentlig slike drinker med paraplyer?

- Mange lar seg blende av utseendet og den søte smaken, sier Bård Koen ved Bar og Restauratkompetanse as i Trondheim. Han underviser også ved H. Butlers Bartenderskole. Atmosfæren har stor betydning for om det passer med slike drinker, og så er det slik med drinker som med mat – utseendet gjør 40 prosent av smaken, fortsetter Koen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Ofte på slump

Det er sikkert flere som har opplevd å bestille en spesiell drink i Syden, for så å bli presentert for en gedigen skuffelse – drinken er absolutt ikke slik du har fått den servert før. Ifølge Koen er dette imidlertid ganske vanlig i Spania.

- Spania er ikke som resten av Europa. Der forholder man seg til oppskrifter mer på slump, og strandbarer på typiske solsteder har gjerne sine lokale varianter, forteller Koen. Dersom du drar på ordentlige barer er det bedre, fortsetter han.

I Norge og resten av Europa forholder man seg stort sett til standardiserte oppskrifter, slik at du kan være ganske sikker på at en Marguerita inneholder det samme i Norge som i Sverige. Er du på besøk i USA og lar deg friste av paraplydrinker, bør du være oppmerksom på at du også der kan støte på andre varianter enn i Europa.

Gjenskape paraplydrinker

Du har kanskje også kommet hjem fra en vellykket sydentur med stjerner i blikket ved tanken på en bestemt paraplydrink? Forsøk på å gjenskape denne drinken på kjøkkenbenken er ikke alltid vellykket. Koen sier det ofte er vanskelig å gjenskape en drink på vellykket vis i hjemmet.

- Man vil tenke tilbake til syden, det er atmosfæren som gjør at man synes det er morsomt. Det kreves en del ingredienser, og man kan selvsagt bruke siruper, men da bør du kjøpe dette hos en spesialforretning og ikke i butikken, råder Koen.

I vår test tar vi utgangspunkt i de standardiserte oppskriftene. Ta testen og se om du kjenner din paraplydrink. Fasiten finner du her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!