Severdigheten "alle" vil se

En skikkelig turistfelle, men verdt et besøk, likevel.

Et "must" for indiaturisten, og et av verdens nye underverk. Se stort bilde lenger ned i saken. Foto: Stine Okkelmo
Et "must" for indiaturisten, og et av verdens nye underverk. Se stort bilde lenger ned i saken. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber.

Ukens bilde:

Du reiser ikke til det nordlige India uten å besøke denne severdigheten. Hva snakker jeg om?

Jeg snakker om en av verdens vakreste bygninger, et kjærlighetssymbol, og en gravplass.

Taj Mahal i Agra er Indias turistattraksjon nummer én. Enda flere turister strømmer til nå som det vakre mausoleet er kåret til et av verdens nye underverker.

Taj Mahal ble bygget som en kjærlighetserklæring til mughalen Shah Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, som døde da hun skjenket ham barn nummer 14.

Byggingen av det enorme monumentet startet i 1632, og var ferdig i 1653. Over 20.000 mann brukte over 20 år på å bygge marmorpalasset, som er utsmykket med intrikate edelstensinnfelte graveringer.

Taj Mahals hvite marmor gjør at palasset skifter farge avhengig av om du opplever det i morgensolen, midt på dagen, eller i kveldssolen. Vit bare at Agra ofte besøkes av tåke, noe jeg fikk oppleve da jeg var der i begynnelsen av januar i 2009.

Vel, selv om solen ikke strålte fra blå himmel, var bygningen et fantastisk syn. Det føles rart å plutselig stå foran praktverket jeg hadde sett så mange ganger på bilder.

Det formelig krydde av turister den dagen jeg var der, og 90 prosent av dem var indere. Vi måtte stå i kø for å komme inn i selve mausoleet, og se gravene til shaen og yndlingskona. Men slik er det når man besøker en av verdens største severdigheter. Det var likevel en flott opplevelse.

Taj Mahal er et syn for guder, selv med tåken hengende rundt seg. Foto: Stine Okkelmo
Taj Mahal er et syn for guder, selv med tåken hengende rundt seg. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Lyst til å reise til Taj Mahal? Les vår reisereportasje Eksotisk valentinsdag i India

Her kan du dra på et virituelt besøk til Taj Mahal: Taj-mahal.net

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer