Severdige steder

Store byer, gigantiske korallrev, melhvite strender. Her er noen av reisetipsene fra leserne.

En av de fineste strendene i verden, Whitehaven beach. 
Foto: Andersen/Hassel-Bergerud Foto: Andersen/Hassel-Bergerud
En av de fineste strendene i verden, Whitehaven beach.
Foto: Andersen/Hassel-Bergerud Foto: Andersen/Hassel-Bergerud Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er stor fokus på vann når de som har besøkt Australia skal fortelle hva du bør se.

- Utenfor Queenslands kyst ligger jo verdens flotteste "akvarium"; The Great Barrier Reef. Å snorkle og dykke der, er jo som å svømme rundt i ett av bassengene i et akvarium, skriver Annette.

Hun forteller om fisker i alle regnbuens farger, sjøskilpadder, fisker som liker å bli klødd (!) og fargerike koraller.

- Snorklingen er vel den beste, for da ser du alle korallenes fine farger og formasjoner. De lever bare oppe i overflaten.

Ivar anbefaler også snorkling i Ningaloo Reef, i nærheten av en by som heter Exmouth. Verdens beste hvalhai-sted, hevder Ivar, som også skryter av tamme delfiner og perlen Shark Bay.

Paradis på øyene

Solveig har besøkt Heron Island, en øy på sørenden av Great Barrier Reef. Den ligger 70 kilometer fra land (Gladstone i Queensland), og kan nåes med båt – en tur som tar to timer. Selv om øya er vernet, kan du overnatte her.

- Øya ligger rett på et korallrev. Det vil si at når du trår ut i det turkise vannet som omgir øya, trår du rett ut i et eventyr av yrende sjøliv. (…) timene går fort når du snorkler ut fra de fine, hvite sandstrendene. Heron Island – et lite paradis på jord, avslutter Solveig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen øyfavoritt heter Whitsunday Island. Her ligger en av verdens flotteste strender, Whitehaven Beach, ca ni kilometer med uberørt hvit pudderstrand. Både Merethe og Mette har besøkt dette paradiset.

- Dette er pudderstrand så hvit som jeg aldri hadde sett før, og krystallblått vann som en kunne se bunnen i. Siden det ikke er noen fastboende her, og lite turister, hersker det en nydelig atmosfære og avslappende liv, forteller Merethe.

- De tre beste dagene våre var da vi booket oss inn på tre dager og to netters seilbåttur fra Airlie Beach til Whitsundays, fastslår Mette etter sin rundtur i Australia.

Byer

Hovedstaden i Australia stiller ikke i klasse med Sydney og Melbourne hva gjelder severdigheter og uteliv.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Hovedstaden i Australia stiller ikke i klasse med Sydney og Melbourne hva gjelder severdigheter og uteliv.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Storbyene Sydney og Melbourne trekker nok mest, men hovedstaden Canberra har også fått besøk av DinSides lesere.

- Jeg synes Canberra var en litt kjedelig og stille by, men i helgene tar det seg opp betraktelig med tanke på nattelivet, forteller Ole Sigurd.

Ivar anbefaler å ha byen Perth som base, en by med masse å se på, bra kollektivtransport, flotte viktorianske hus og kjempebra strender.

Townsville i Queensland, ca. 4,5 timer syd for Cairns, er en spennende by i følge Anja. Hun forteller om regnskogen like utenfor byen, dyreparken Billabong, Alligator Creek og gamle gullgraverbyer like utenfor Townsville.

Norske aner

I Queensland kan du også finne en by med det svært så norske navnet Eidsvold. Per forteller at stedet fikk sitt navn av utvandrede nordmenn, og at byen faktisk er søsterby med Eidsvoll i Norge.

Hvordan er australierne? Det får du vite litt om her.