Setubalhalvøya

På halvøya som ligger rett sør for Lisboa ligger Costa da Capariça, en virkelig perle! Sanda er kritthvit og ligger i små dyner. Havet lar deg boltre deg i overkommelige bølger. Man skulle ikke tro at det var mulig å finne slik ro og en så laid back stemning bare en halvtime unna en hovedstad. Tekst: Vibeke Montero, Bilde: Photito.com

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Vår favoritt heter "Praia da Fonte da Telha". Bilde: photito.com Foto: photito.com
Vår favoritt heter "Praia da Fonte da Telha". Bilde: photito.com Foto: photito.com Vis mer


Strand-buss

For å komme hit må du krysse Ponte da 25. abril, Lisboas enorme bro, og ta første til høyre i retning Costa da Capariça og Trafaria. Prøv så godt du kan å overse Trafaria, en stygg truistby uten sjarm. Hopper du på bussen som går nedover langs hele kysten med stoppesteder ved hver eneste strand, belønnes du dersom du har et kvarters tålmodighet.

Uoppdaget favoritt

Vår favoritt heter “Praia da Fonte da Telha”. Her ligger bebyggelsen spredt, et par-tre strandbarer, noen hus og DEN stranda! Som tatt ut av en reisekatalog fra mer eksotiske breddegrader forventer man nesten å bli servert eksotisk frukt av en dame med kurv på hodet. Snakker du med eieren av Snackbar O Gaitero, kan det hende du er heldig nok å få leie et rom. Det er eneste mulighet til å overnatte under tak, denne kysten er så lite utbygd at hoteller foreløpig ikke finnes.

Sola steker

Det blåser alltid en sval bris på denne kysten. Noen ganger er vindkastene heftigere, men i sommermånedene oppfører elementene seg som regel høflig. Det er lett å la seg lure – husk at sola tar selvom du ikke kjenner deg svett og varm! En god indikator er temperaturen på sanda. Brenner du deg på føttene, vet du at sola steker.

Få med deg de fristende bildene av Lisboa-områdets strender