- Sett flyet på bakken!

Uttalelsen kommer fra Jan Dieset, leder i Norsk Flygerforbund. Han er oppgitt over det han kaller trakassering av norske flygere på flyplassene.

Uttalsen kommer etter at en flykaptein i Widerøe nå slutter i protest mot de nye sikkerhetsreglene ved norske flyplasser, melder NRK.

Den siste tiden har det vært en spent stemning mellom Securitas og piloter etter at det i forrige uke ble en åpen konfrontasjon mellom en pilot og en vakt.

- Hvis flygeren er så frustrert etter en sikkerhetskontroll så anbefaler vi at flygeren avlyser flygningen, sier Dieset til NRK.

LES: Flyplasser - et potensielt våpenlager?

Slutter i protest

Flykapteinen Per-Olav Lyngøy har sett seg grundig lei på det han føler er respektløs behandling og mistenkliggjøring av flypersonalet.

Til NRK sier han at han ofte har hatt vanskeligheter med å komme seg igjennom personalets sikkerhetskontroller, og har ved ett tilfelle måtte ty til de reisendes sikkerhetskontroll for å slippe igjennom slik at han kan få gjort jobben sin.

Før helgen sendt flyselskapene Norwegian, SAS Braathens og Widerøe et brev til Luftfartstilsynet og Avinor der de reagerer på trakassering av kvinnelig besetning og mistenkeliggjøring av flypersonalet.

Lyngøy forteller også til NRK at han har vært i samtaler med flere andre Widerøepiloter som vurderer å ta det samme drastiske skrittet.