Serverer gammel og muggen mat

Det er ikke akkurat gourmetnivå på franske turistrestauranter. Én av fire feilet matkontrollen.

Publisert
Sist oppdatert

Det franske kjøkken regnes som et av verdens beste, og en viktig del av Frankrikes turisme er sentrert rundt mat og vinkultur.

Dermed kom det som litt av et sjokk at over en fjerdedel ikke tilfredstiller hygienekravene.

10.000 restauranter i franske feriebyer ble kontrollert i det franske myndigheter kalte "Operasjon feriemat". 27 prosent holdt ikke mål, skriver The Daily Telegraph.

Les også: Gir bort 3,2 millioner gratis øl

Muggen mat, mat som var gått ut på dato, og mat som var tint og fryst ned igjen. Det var noen av hygienebruddene de franske restaurantene begikk.

30 tonn mat ble konfiskert og kastet, 37 etablissementer ble umiddelbart stengt, og flere enn 400 advarsler og bøter ble gitt. I en restaurant ble hele 52 kilo frosne varer kastet.

Det største problemet var at veldig mange restauranter fryste ned mat som allerede var tint én gang, sa Frankrikes landbruksminister, Michel Barnier.

- Frankrikes gode navn og rykte står på spill, sa Barnier da han presenterte resultatene av kontrollen.

Les også: De ukjente matparadisene

Skyldte på importmat

Han la skylden på mat importert fra land utenfor EU, som olje fra Ukraina og biff fra Brasil, og sa han ville presse på for strengere kontroll av importen.

- Dette vil sikre franske forbrukere og utenlandske turister prikkfri matsikkerhet, sa Barnier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer