Sentrum: Sjøbris og royal utsikt

Ta pikniken i royale omgivelser eller nyt utsikt og sjøbris til kaffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Slottsparken.
Slottsparken. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slottsparken

Det er travel trafikk på hovedfartsåren gjennom Slottsparken. Fra foran Slottet høres ivrige barnestemmer som roper taktfast: Kongen, Kongen, Kongen - for å gå over til Sonja, Sonja - og avslutningsvis et mumlende Ari, Ari.

Slottsparken er et av få grøntområder i selve sentrum. Parken stod ferdig etter en ansiktsløftning i fjor, og er vel en av parkene vi har besøkt i denne omgang, som er mest velpleid.
Her er store, tunge trær, blomster, rødgrusede stier, vann og duer. Og ikke å forglemme de vakre gjerdene satt opp for beskyttelse av den Israelske ambassaden ... Gjerdene strekker seg over et stort område, og er mildt sagt skjemmende for området.

Tunge trær lager skygge i store deler av parken, så dette er ikke førstevalget for solslikkere. I deler av parken er du utsatt for stor gjennomgangstrafikk mellom Karl Johan og Hegdehaugsveien – selvsagt til glede for nysgjerrige sjeler. Her er det ikke mye som er tilrettelagt for lek og moro, verken for ung eller gammel – hvis du ikke regner med mating av duer som en tilrettelagt aktivitet, da.

Inne på festningen er det mulig å finne skjermede steder.
Inne på festningen er det mulig å finne skjermede steder. Vis mer

Festningsparken

En dresskledd mann skuer utover fjorden mens han snakker i mobiltelefonen. Lenger inne i parken har en liten småbarnsfamilie slått seg til ved noen ruiner. En gråstenkt herre leser informasjonen om ruinene med interesse. En gruppe amerikanske turister går ivrig snakkende inn på festningsområdet.

Akershus Festning tilbyr grønne områder ved havnen. Det kan sikkert diskuteres hvorvidt det er en park, men vi har valgt å ta den med i denne sammenheng. På utsiden av festningsmurene er det et relativt stort grønt område. Her er trærne unge og de solrike plassene mange. En god del gjennomgangstrafikk fra besøkende til festningen, må du imidlertid regne med. Bortsett fra trærne, og en statue til det norske folk, er det ikke mye utsmykning i denne delen av ”festningsparken”.

Innenfor murene åpner det seg imidlertid flotte og ganske usjenerte muligheter for solbading. Her kan du meget vel finne deg en stille krok, men du må nok regne med litt trafikk fra turister på sightseeing. Tar du plass mot sjøsiden, kan du attpåtil beundre en flott utsikt over havnen, øyene og Aker Brygge. Er det noen av parkene som kan tilby sjøbris i håret, så er det denne.
Dette er imidlertid ikke stedet du tar med knøtten på tur – i hvert fall ikke dersom han er så gammel at han kan vandre av gårde på egen hånd. Muren er nemlig ikke sikret med gjerde, og det er langt ned … Her er heller ikke mye til lekemuligheter for småtten.

Festningen er åpen fra 0600 til 2100. Du kan bruke områdene utenfor murene utenom denne tiden.

  • Se bildespesialen fra Oslos parker.
  • Best når du skal ...
  • Parkene i vest: Den engelske park, Vigelandsanlegget, St.Hanshaugen, Stensparken.

  • Parkene i nord: Torshovparken, Torshovdalen, Sofienbergparken, Birkelunden, Bjølsenparken.

  • Parkene i øst: Middelalderparken, Kampen park, Tøyenparken.
  • Tilbake til innledningen.