Sengen var for kort

Sengen målte mindre enn en gjennomsnittlig nordmann.

Sengen var for kort.
Sengen var for kort.Vis mer

Klager måtte betale ekstra for full lengde på sengen. Han krever pengene refundert.

170 centimeter

Fire voksne skulle dele en leilighet med to soverom på Lanzarote. På det ene rommet målte sengene kun 170 centimeter i lengderetningen, noe som var for kort til at klager kunne benytte disse.

Da problemet ble tatt opp med Star Tour, fikk klagerne ny leilighet – men måtte betale 2.000 kroner ekstra for dette. De krever pengene tilbake, og begrunner det med at de ut i fra Star Tours katalog ikke kunne forvente så korte senger.

Charterselskapet på sin side mener at det er opplyst i et eget kapittel om ekstrasenger, under ABC for reisen, at slike senger er smalere og kortere enn ordinære senger. Star Tour gir ikke klager rett i å få refundert tillegget de måtte betale.

Anbefaler refusjon

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser sier at klager på bakgrunn av opplysningene i prislisten måtte være forberedt på en kortere ekstraseng. Men de sier at klager likevel måtte kunne forvente at sengen var så lang at en voksen person med normal høyde ville kunne sove der. Klagenemndas flertall uttaler at de fleste vil finne det vanskelig å sove i en seng på kun 170 centimeter, og at dette må betraktes som en mangel ved turen.

Nemnda gir klageren medhold, og anbefaler at han får refundert de 2.000 kronene han måtte betale ekstra for å kunne strekke seg ut på sengen.

Andre klagesaker

Hva kan du klage på, og hva gir rett på prisavslag eller erstatning? Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler hvert år mer enn 300 klagesaker knyttet til charterreiser. Her kan du lese mer om dine rettigheter.

Her finner du flere klagesaker.

  • De dummeste klagene kan du lese her.
  • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.