Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox og Joel Rivera Nieve
Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox og Joel Rivera NieveVis mer

Sendt til feil land!

Samantha Lazzaris hadde gledet seg til å tilbringe ferien på Costa Rica.

Hva gjør du når du setter deg i en taxi og ber taxisjåføren kjøre deg til adressen hvor hotellet du har booket inn på skal ligge, og taxisjåføren ler og sier. "Ehhm, du er i et helt annet land"?

Dette skjedde med Samantha Lazzaris som skulle feriere på Costa Rica, men endte opp i Puerto Rico.

Lazzaris hadde en følelse av at noe ikke helt stemte når hun gikk gjennom flyplassen og ut til drosjeterminalen.

- Det var mange plakater hvor det stod Puerto Rico, sier hun til Timesonline.co.uk.

Men ikke ante hun at hun var over 2.000 km unna der hun egentlig skulle være.

- Jeg var i sjokk, og jeg trodde ikke på taxisjåføren når han sa det først. Jeg ante jo heller ikke hvor Puerto Rico var, eller hvordan jeg skulle komme meg vekk.

Stolte på Cook

Hun hadde booket seg reise gjennom det britiske reiseselskapet Thomas Cook.

Problemet var at flykodene til Costa Rica og Puerto Rico er så like at reiseselskapet Thomas Cook trykket inn feil kode. I stedet for SJO så skrev de SJU, noe som sendte Lazzaris til Puerto Rico.

Puerto Rico er naboøya til Den dominikanske republikk, mens Costa Rica er et land i Mellom-Amerika, mellom Nicaragua og Panama.

- Disse uhellene skjer sjelden, sier en representant for reiseselskapet til Timesonline.co.uk.

I tillegg høres de to destinasjonene veldig like ut. Hovedflyplassen som ligger nærmest Costa Rica heter Juan Santa Maria. Noen ganger blir den forvekslet med navnet San Juan, mens flyplassen i Puerto Rico nemlig heter akkurat dette, San Juan.

- Jeg stolte på at Thomas Cook visste at San Juan var navnet på flyplassen på Costa Rica. Det er derfor jeg ikke satte spørsmålstegn ved det, sier Lazzaris.

Bin Laden søker drømmejobb

Skulle bygge en by

Hun hadde planer om å roe seg ned med yoga og meditasjon på en tropisk strand og gjøre litt frivillighetsarbeid ved å hjelpe urfolket, Borouca, å bygge en ny by. I stedet måtte hun bruke deler av ferien sin på "flyhopping" og unødvendige bookingproblemer.

Lazzaris måtte fly til Miami, hvor hun ankom 23.30. Hun sov ikke den natten, for hun prøvde å få tak i en representant fra reiseselskapet. Hun fikk først tak i noen klokken seks neste morgen.

Andre steder som ofte blir forvekslet er La Paz i Bolivia med La Paz i Mexico. Også Santiago i Chile blir forvekslet med San Diego i California, USA. Får håpe du kommer til riktig destinasjon neste gang du skal på ferie.