Selskapene bak romturismen

Her er selskapene som er inne i bildet når det gjelder utvikling av romturisme.

Fra oppskytingen av en romferge.<br />
<I>Foto: SpaceHab</I> Foto: SpaceHab
Fra oppskytingen av en romferge.
Foto: SpaceHab Foto: SpaceHab Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Space Adventures: Selskapet sto bak avtalen da verdens første romturist, Tito, ble sendt til himmels. De står også for avtalen som snart fører nettguru Shuttleworth ut i rommet, og er også i kontakt med Czarnecki fra Polen. Skal i gang med egne treningsanlegg for kommende romturister i USA. De tilbyr i tillegg flere romfartsrelaterte opplevelser, som å være til stede under romfergenes avganger.

MirCorp: En gruppe som ønsker å kommersialisere rommet, og som arbeider med prosjekter omkring romturisme. Selskapets partner, Russiske RSC Energia, eier fartøyet Soyuz som kan transportere mennesker til den internasjonale romstasjonen, ISS. Dette selskapet var også inne i bildet da verdens første romturist, Dennis Tito, fikk sitt livs reise. Selskapet har for noen dager siden lansert NSYNC medlem, Bass, som kandidat for novemberturen.

SpaceHab: We mean business in space sier selskapet som ønsker å knytte en kommersiell modul til den Internasjonale romstasjonen, Enterprise. Den skal knytes til den russiske delen av ISS, og her fables det om kjøkken, toalett og vinduer; Altså en ideell modul for turister, men også for kommersiell forskning. SpaceHab samarbeider også med russiske Energia.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bigelow Aerospace: Arbeider med utvikling av ny teknologi som kan støtte opp om rombasert bosetting og kommersialisering av romstasjoner. Her snakker vi om selskapet eid av Robert T. Bigelow, eiendomskongen fra Las Vegas, som planlegger moduler som kan romme tre ganger så mange mennesker som dagens internasjonale romstasjon.

Astrium: Europeisk selskap som også samarbeider med russiske Energia, og som skal ha inngått kontrakt for syv romferder i årene 2002 til 2008. Selskapet arbeider forøvrig med satellitter.

Novac Space travels: Annonserer ventelister på turer med et nytt romskip som skal være klart i 2004/2006, og oppfordrer folk til å være tidlig ute med bestilling.

  • Tilbake til hovedartikkelen.