Selger sydenturer for 60 kroner

I Storbritannia dumpes prisene på pakketurer. En uke på Rhodos i juli ble tilbudt for 60 kroner.

Det går trått med pakketursalget i Storbritannia. De mange lavprisflyselskapene gjør det tøft å tjene penger for reiseselskapene. Britene fikser gjerne sydenturene sine selv, og bestiller flybilletter og overnatting på egenhånd.

Nå i juni er det prisras på sydenturer i Storbritannia. Forrige uke tilbød STA Travel, reisebyrået for studenter, en ukes ferie med overnatting på Rhodos for fem pund - cirka 60 kroner!

Selger sydenturer for 60 kroner

Lastminute.com kunne friste med en uke på Ibiza med overnatting for ni pund, cirka 110 kroner, mens et annet
selskap, Tawl Holiday, hadde dusinvis av turer til under 30 pund, cirka 360 kroner, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Hundrevis av billigturer

Salget har gått spesielt trått nå på forsommeren, og siden britene ikke tar ferie før i august, selges hundrevis av pakketurer til for eksempel Hellas, Spania og Tyrkia i juni og juli for en slikk og ingenting.

Hvert år selges 16 millioner pakketurer i Storbritannia, mens britene bestiller hele 18 millioner reiser på egen hånd. Charterselskapene har vært nødt til å sette ned prisene for å holde salget oppe. Hvorvidt den labre interessen skyldes det sterke miljøfokuset i mediene for tiden, vites ikke. Men Ryanair innrømte nylig at miljøfokuset har gjort at de selger færre billetter. Les mer om det her.

Også salg i Norge

Det er ikke bare i Storbritannia det er billigsalg på sydenturer akkurat nå. Som vi skrev i lørdagens reisekupp, kan du få ukesturer til Syden med overnatting inkludert for så lite som 800 kroner. Dette gjelder turer med avreise i juni. Sjekk vårt restplassøk, eller kontakt charterselskapene direkte.

Har du ferie i juli, er det værre. Her er det få plasser igjen, og sjansen er liten for at du kan gjøre knallkupp. Finner du billige billetter til London i juli, kan det kanskje hende at det lønner seg for deg å finne en reise fra London? De vanligste charterflyplassene rundt London er Gatwick, Stansted og Luton.

Sjekk britiske restplasser her:
Cheap Holidays
Lastminute.com
Expedia
Cheap Holiday Deals

Kilde: The Daily Telegraph