Se, strand midt i Oslo

Nå trenger du ikke dra langt for å bade.

Folk koser seg på den nye badestranden på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Karoline Brubæk
Folk koser seg på den nye badestranden på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 11. august åpnet det en ny badestrand på Tjuvholmen, like ved Aker Brygge, men det er ikke før de siste dagene at folk har fått det med seg. Da DinSide besøkte stranden, torsdag ettermiddag, var det flere som hadde tatt turen. Blant dem var Karoline Monclair (11), Jenny Jansen (12) og Elisabeth Monclair (8).

Førsteinntrykk

Førsteinntrykket til Karoline var ikke helt på topp. Hun og Jenny var enige om at stranden og parken var bygget for å se kunstnerisk ut, og var skuffet over at det ikke var skjell i vannet. Jentene hadde sett for seg en strand med sand, og kanskje noe dypere vann. Jenny hadde nemlig tatt med seg dykkermaske.

– Men vi skal hvert fall vasse, sier hun.

Fint likevel

Fra venstre: Elisabeth Monclair (8), Jenny Jansen (12), Karoline Monclair (11) og hunden Bodil. Foto: Ingvild Hovland
Fra venstre: Elisabeth Monclair (8), Jenny Jansen (12), Karoline Monclair (11) og hunden Bodil. Foto: Ingvild Hovland Vis mer


Etter å ha badet en stund var de alle enige om at det ikke var så ille likevel. Vannet var dypere enn de først trodde og det gikk an å svømme og bruke dykkermaske. Og da det i tillegg kom en gutt og tok opp en sjøstjerne til dem, ble nok det litt negative førsteinntrykket fort glemt.

– Det er litt kaldt her, men vi har med håndkle så det gjør ikke noe, forteller Karoline.

Utrolig vakkert

En ting var alle enige om, den nye badeplassen er fin.

Folk koser seg på den nye badestranden på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Karoline Brubæk
Den nye badestraden på Tjuvholmen i Oslo Foto: Karoline Brubæk
Den nye badestranden og skulpturparken på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Karoline Brubæk
Fra venstre: Elisabeth Monclair (8), Jenny Jansen (12), Karoline Monclair (11) og hunden Bodil. Foto: Ingvild Hovland

– Dette er en flott plass for barn. Det er enkelt å komme seg hit, så om du ikke har veldig god tid, er jo dette et fint tilbud. Også er det jo utrolig vakkert her, sier Tone Monclair.


Hildegunn Stenvik hadde tatt med seg sønnene Eirik (8) og Birk (5). Hun synes det var ålreit med en strand i byen. De hadde håpet det skulle være sand der, for steinene var litt vonde å gå på – også var vannet litt kaldt. Likevel ønsket de absolutt å ta turen ved en senere anledning, og da skulle de ta med seg dykkemaske og badebukse.

Blir det noen flere solfylte dager i august, kan altså både Oslo-folk og tilreisende teste ut den nye badestranden midt i sentrum, før høsten tar over.

Mer enn bare en badestrand

Badestranden er ikke det eneste som er nytt på Tjuvholmen. En skulpturpark bestående av syv kunstverk, utført av kjente internasjonale samtidskunstnere, er også en av nyhetene. Stranden og parken ligger rett ved Astrup Fearnleymuseet, som åpner i september.