Se og bli sett

Tåpelig vil mange si, men det er et poeng for noen. Hit reiser du like gjerne for å vise deg frem som for å stå på ski.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Et skisteds in-faktor avhenger gjerne av nærliggende hyttepalasser og fancy hoteller. Identifiserer du deg med de ekte skientusiastene, vil du gjerne bli sett helt andre steder enn ved de hippeste stedene.

Dyre hytter og høy kjendistetthet

Det er ikke til å komme forbi. Juvelen i OLs etterbrukskrone, og ett av de aller dyreste stedene i Norge å kjøpe hytte, er Hafjell. Her ligger millionhyttene som perler på en snor, og A-, B- og C-kjendiser strømmer til for å se og bli sett. En klar vinner i denne kategorien, mener vi, og får støtte av våre eksterne eksperter.

Det finnes selvsagt konkurrenter. På Norefjell bygges det ikke bare dyre hytter, men også leiligheter der velkjente og formuende mennesker for lengst har kjøpt seg inn. Kort avstand til både ny- og gammelrike på Oslos vestkant, gjør Norefjell til et sted du trygt kan bli sett. Geilo scorer høyt på grunn av sine velkjente og populære hoteller, med Dr. Holms i spissen. Men det er ikke bare i bakken du bør bli sett. Hotellenes afterski er også en nødvendighet for in-folket. Tidlig i sesongen er det ikke dumt å befinne seg på Beitostølen.

Skibomsen

De definitive skientusiastene vil neppe ønske å assosieres med millionhyttene, merkeklærne og fuktig afterski. Vil du bli sett som en av de med virkelig peiling på hvor det er best å stå på ski? Da bør du kanskje følge Andreas Rødvens tips:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I Narvik og på Stranda finner du de kanskje mest spektakulære skimulighetene, med stor høydeforskjell, skogløse fjell og fantastisk offpiste-kjøring.

Dette er nok stedene for deg som vil bli se og bli sett av de virkelige skifanatikerne.

In-stedene er kanskje ikke førstevalg for familien. Her er våre barnevennlige tips. Frister ikke flate juniorløyper? Her er de bratteste bakkene.