Se når dyre destinasjoner er billige

Det finnes tidspunkt da turistfavorittene er rimeligere.

Drømmer du om Karibia? Det er billigst å reise hit i mai og juni, og været er like bra. Foto: Zak Ruvalcaba
Drømmer du om Karibia? Det er billigst å reise hit i mai og juni, og været er like bra. Foto: Zak Ruvalcaba Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når "alle" vil dra samme sted, jekkes prisene på hotell, restaurantmat, underholdning osv. opp. Dyre destinasjoner er for eksempel London, New York, Paris, skiparadis i Alpene og Karibia.

Det er selvfølgelig en grunn til at så mange reiser til slike destinasjoner - der venter en ferie full av opplevelser.

Men - en ferie på destinasjoner som dette behøver ikke koste SÅ mye. Trikset er å reise på riktig tidspunkt, nemlig utenfor høysesong. Forbes Traveler har laget en liste over populære destinasjoner for amerikanere, og viser når det er billigere å reise hit. DinSide har tilpasset listen så den passer bedre oss nordmenn, og lagt til flere destinasjoner som er typisk populære blant oss.

London

London er billigst i november, januar og februar. Foto: Britain on View
London er billigst i november, januar og februar. Foto: Britain on View Vis mer


Selv om pundet er svakt for tiden, og du får mer for pengene i London enn på mange år, er det ingen tvil om at dette er en dyr by. Men reiser du til London i årets "kjipeste" måneder, vil du kunne utnytte lavere hotellpriser og off season-priser på turistaktiviteter. November er en slik måned. I desember kommer det en del juleshoppingturister, men rett over nyttår og ut februar er det igjen lavsesong. Altså - velg november, januar eller februar for londonturen.

Innsidetips til London

Paris

Det samme gjelder også Paris (og for så vidt de fleste andre europeiske storbyer). Fra november og ut februar (med et lite unntak av førjulstiden), setter hotellene prisene ned. I denne perioden vil du også unngå de milelange køene for å komme deg opp i Eiffeltårnet eller se Louvre. Dessuten er Lysenes by flott å oppleve i november. Journalisten har selv reist hit da, og litt skarp høstluft setter en ekstra spiss på synet av Eiffeltårnets blinkende lys når mørket har senket seg.

Innsidetips til Paris

Disneyland

Maser barna om å dra til Disneyland? Da er det nå i vinterhalvåret dere bør sette kursen mot Paris. Disneyland Paris går inn i sin lavsesong nå. Helt frem til april neste år har fornøyelsesparken tilbud til gjestene. Det er for eksempel gratis overnatting for barna på Disney-hotellene når de reiser med foreldrene, gratis inngang i parken osv. Se flere av tilbuden her: www.disneylandparis.com

Hawaii

Har du drømt om å dra til Hawaii, så er det nå du bør dra. Hovedgruppen av turister her er naturlig nok amerikanere, og siden USA har blitt hardt rammet av finanskrisen, har Hawaii opplevd at besøkstallene har falt kraftig. Hotellene har sett seg nødt til å senke prisene. Fra september til tidlig desember er det attpåtil lavsesong, og dermed er prisene enda lavere. Fra september til desember er klimaet på Hawaii bra. Gjennomsnittstemperaturen er 25 grader. Jo nærmere desember, jo større er sjansen for regnskurer.

Aloha, Hawaii

Karibia

Det er vintersesongen som er høysesong i Karibia. Men det er enda bedre å dra hit i mai og juni. Da er været bra, og prisene er bare halvparten av det de er i høysesongen om vinteren (rundt juletider). Det er også færre folk her da. Prisene faller ytterligere fra juli til november, men dette er orkansesongen, så da risikerer du å oppleve skikkelig uvær.

New York

Været er surt i New York om vinteren, men byen ere så kul at hvem bryr seg om det? Foto: Colourbox
Været er surt i New York om vinteren, men byen ere så kul at hvem bryr seg om det? Foto: Colourbox Vis mer


Det er færrest turister i New York i de sure vintermånedene fra januar til mars. Da har så og si alle hoteller lavere priser, og i disse dager, når finanskrisen har gjort at folk reiser mindre, vil antagelig prisene settes mer ned enn vanlig. En annen fordel med å dra til New York på denne tiden, er at det er mindre trykk på de populære showene og restaurantene.

Innsidetips til New York

Skiferie i Alpene

Høysesongen i Alpene er fra cirka midten av februar og ut mars, pluss i påskeferien. Dra rett over nyttår for å sikre deg bedre pris på overnatting. Blir vinteren lang, er tiden etter påsken også bra. Da er det enda mer sol, men ikke nødvendigvis de beste snøforholdene.

Vinterens skinyheter

Roma

Lyst til å besøke den evige stad? Roma er en av verdens mest besøkte storbyer, men det finnes perioder på året da det er mindre turister. Dette gjelder selvsagt vintermånedene, og det er også da hotellprisene er på sitt laveste. Det som er litt dumt, er at det er vanlig at attraksjoner og museer stenger for renoveringer eller har kortere åpningstid om vinteren. Dermed er det kanskje et bedre tips å reise på våren eller nå tidlig høst. I april, mai og første del av juni er det flott i Roma, men hordene har ennå ikke inntatt byen. I september og oktober er temperaturene behagelige, og alt har roet seg etter høysesongsmånedene juli og august.

Ti ting du må gjøre i Roma

Thailand

Thailand er et fint reisemål også i juli og august. Foto: Colourbox
Thailand er et fint reisemål også i juli og august. Foto: Colourbox Vis mer


Thailand er nord-europeeres favoritt når vinteren kommer snikende. Fra november og ut februar er det høysesong, og prisene er på sitt høyeste (ikke at det er så fryktelig dyrt i Thailand, uansett). Men det er ikke bare i disse månedene Thailand er et fint reisemål. Har du lyst til å tilbringe sommerferien i Thailand, må du likevel vite at det fra juni til august er regntid i de deler av landet badeturistene reiser. Det betyr kraftige regnskurer, men de varer som regel ikke så lenge. Når høysesongen ebber ut i mars, blir prisene lavere. Det er fordi april og mai er de varmeste månedene, så tåler du ikke varmen godt, er ikke dette tiden å reise.

Tips til Thailand

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer