Det snør og snør - i hele Europa... Foto: skiinfo.no
Det snør og snør - i hele Europa... Foto: skiinfo.noVis mer

Se hvor det snør!!!

Det snør og snør...på de merkeligste steder.

For et par dager siden ble det rapportert om en halvmeter på under 24 timer i Alpene og når du leser dette laver det antakeligvis fortsatt ned.

Dette er i sterk kontrast til sesongen for tre år siden, da klimaeksperter mente skikjøring i Europa kunne se ut som en saga blott, melder The Telegraph.

Der tok de nok litt feil.

Denne uken har det snødd som bare det i både kjente snøhull og på helt ukjente steder.

Mest snø har det falt i Frankrike, vest i Sveits og nord i Italia. Spesielt i Madonna Campiglio, som fikk 75 centimeter snø på 24 timer, skriver Telegraph.

Andrew Frawley, som driver et utleiefirma i Chamonix, sier til avisen at føret er det beste på 10 år og at snøfallet får antallet bookinger til å gå i taket.

Det store snøfallet har likevel sine baksider. Skredrisikoen er høy og det har gått flere alvorlige skred den siste tiden. Også noen med dødelig utfall. Noen steder er heisene stengt og fremkommeligheten på veien er dårlig.

Det blir sterkt advart mot off piste kjøring på grunn av de store og ustabile snømengdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snø på de merkeligste steder

- Det har vært et utrolig godt år så langt i år med tanke på snø. Vi hadde 242 pudderalarmer i løpet av to dager denne uken i Europa, sier Jens-Andreas Løland i skiinfo.no.

Skiinfo kan også melde om store mengder snø andre steder i verden. I vest og Nord-Amerika har det kommet store mengder snø. Også Spania ser unormale mengder snø. I Skottland og Tyrkia har 13 personer omkommet i snøskred.

Denne ukens unektelige nyheter på snøfronten må likevel være Vietnam og De Forente Arabiske Emirater. Det har blitt kalt en "en gang per generasjon opplevelse" av lokale medier. Om en gang det. I emiratet Ras al Khaimah ble det rapportert at et flere kilometer stort område i Jebel Jais-fjellene ble dekket av 10 centimeter nysnø. En hendelse så uvanlig at den lokale dialekten ikke en gang har et ord for snø.

Kronprins Saud Bin Saqr Al Qasimi, som planlegger et innendørs skianlegg, reiste personlig opp i fjellene for å oppleve det, skriver lokale aviser.

I Vietnam kom det et tynt snølag i Mau Son-fjellene, som ligger i provinsen Lang Son, da temperaturen falt til minus en grad celsius.