Se hva folk glemmer igjen i tollen

Slanger, fisk, krypdyr og menneskeøyne. Det er herlig å fly.

Illustrasjonsbilde - Per Ervland
Illustrasjonsbilde - Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg innrømmer det glatt; å stå i en uendelig innsjekkingskø der tollerne napper livsfarlige vannflasker ut av hendene på krakilske småbarn føles helt meningsløst.

For er det egentlig noen vits å ha de nitidige sikkerhetskontrollene når du skal ut og fly?

Vel, etter å ha Rejselivs liste over hva Tollerne faktisk konfiskerer er jeg nesten fristet til å si ja...

Kreativiteten blomstrer

En ting er de tradisjonelle smugleforsøkene av narkotika som vi har omtalt flere ganger, disse skosålene var f.eks fulle av kokain, mens disse polakkene hadde fylt en loff med sigaretter.

Dette er selvsagt ille nok, men spør du oss er det verre eksempler.

Slanger og øgler

I Sydney avslørte f.eks. tollerne en koffert som inneholdt ikke mindre enn 44 krypdyr. Av disse var det fire pytonslanger og 40 øgler - og du kan lese hele saken her.

Og denne fyren er heller ikke alene. På Arlanda fikk tollerne mistanke til en kvinne som ustanselig klødde seg ved brystet. Ikke så rart kanskje, hun hadde hele 75 slanger skjult i BH-en. (Og her er vi strengt tatt helt enige med Rejselivs kommentar; det må enten ha vært svært små slanger, eller en svært stor BH)

Men heller ikke i Norge slipper vi unna, i tollkontrollen ved Kristiansand havn ble denne mannen avslørt med små beholdere tapet til beina. De inneholdt like godt 10 albino-gekkoer og 14 konge-pyton-unger. Herlig å tenke på ikke sant?

Øyeepler

Men vi har selvssagt spart den beste til slutt, for selv om dette høres ut som nok en syk episode fra Dexter skal det altså være sant.

Tollerne på London-flyplassen Stansted beslagla i 2007 et syltetøyglass. Det virkelig ekle var selvsagt innholdet, som bestod av 10 stirrende menneskeøyne.

Noe sier meg at tollerne ikke får bra nok betalt...

Har du flere tips til hva tollerne har avslørt under sine rutinekontroller? Del det med oss i diskusjonsgruppen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer