<b>NYSKAPENDE:</b> Ifølge Korean Air har de verdens første og eneste Taxfree-utstillingsvindu. Foto: Korean Air
NYSKAPENDE: Ifølge Korean Air har de verdens første og eneste Taxfree-utstillingsvindu. Foto: Korean AirVis mer

Se hva du kan få på flyet

Noen flyselskaper gjør alt de kan for å skille seg ut.

Flyr du lange distanser er det ikke uvanlig å få både pledd, kaffe, snacks, tannbørste, tannkrem, sokker og muligheten til å se film. Men det er noen flyselskap som tar det et steg lenger.

Flyselskapene konkurrerer stadig om å ha det penest mulig. Singapore Airlines har blant annet private kabiner, hvor de reisende kan sove i dobbeltseng, mens Emirates har boblebad, bar og lounge.

Sist uke kåret Airlinetrends.com, som er et uavhengige reisebyrå, en liste over de ti mest nyskapende flyselskapene i bransjen.

– Flyselskapene på listen vår er ikke nødvendigvis verdens beste. Vi har valgt ut de flyselskapene som har funnet på interessante nyskapelser, som sier noe om hvor passasjeropplevelsen er på vei, begrunner Airlinetrends.com.

Eget dametoalett

På tiende plass havnet All Nippon Airways fordi de tilbyr flytoalett for bare kvinner. Dette ble lansert i mars 2010, og tilbudet finnes bare på langdistanse flyvninger.

Ett toalett i bakerste delen av flyet har blitt dedikert til kvinnelige passasjerer. På toalettdøren henger det et rosa symbol for dametoalett, for å få menn til å holde seg unna.

Menn kan bruke toalettet, men bare ved nødstilfeller og/eller når det er svært få kvinner om bord. Kvinner kan på sin side velge og vrake blant flyselskapets toaletter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Verdens første fly-cocktail?

Får ros for flyseter

Airlinetrends hyller Qatar Airways for sine spesielle nye flyseter for business- og økonomiklasse. Dette holder til en sjetteplass på lista.

FØRSTEKLASSES LUKSUS: Setene til Qatar Airways kan enkelt omgjøres til en seng for den som vil sove. Foto: Qatar Airways
FØRSTEKLASSES LUKSUS: Setene til Qatar Airways kan enkelt omgjøres til en seng for den som vil sove. Foto: Qatar Airways Vis mer


DinSide har tidligere skrevet at setene skal installeres i selskapets nye Boeing 787, som blir en del av flyflåten i sommer. Flysetene er utformet eksklusivt for Qatar Airways og skal gi passasjerene «en helt ny flyopplevelse» på begge de nevnte klassene.

«På businessklasse tilbys en 1-2-1-konfigurasjon der alle passasjerer er garantert en plass ved gangen – akkurat som i andre flyselskapers førsteklassekabin. Setene kan enkelt omgjøres til en seng for den som vil sove. Med hvert flysete kommer det dessuten en prisbelønt berøringsskjerm der man enkelt kan navigere seg gjennom et interaktivt system med mer enn 1.000 filmer, TV-programmer, musikk og spill – akkurat som på en smarttelefon», skryter flyselskapet selv.

Det er 3-3-3-konfigurasjon på økonomiklasse, og også disse flysetene har nytt design og tekniske løsninger. Hvert flysete kommer med en 10,6 tommer TV i ryggen på setet foran.

Les også: Qatar Airways har åpnet direkterute fra Oslo til Doha

Date en flypassasjer

KLM havner på fjerdeplass for ideen sin «Meet&Seat».

Flyselskapet har utviklet et verktøy som gjør at passasjerene selv kan velge hvem de skal sitte ved siden av på flyet. Dette gjøres ved å la de reisende på forhånd sjekke ut hverandres Facebook og LinkedIn-profiler.

Tjenesten gjør det mulig for reisende å sjekke inn på nettet for å velge sin ideelle nabo. Hensikten er å få passasjerer med felles interesser til å sitte sammen, og samtidig gjøre det mulig for dem å fortsatt holde kontakten via nettet i ettertid.

Og vinneren er ...

Korean Air stikker av med førsteplassen på grunn av sin spesielle cocktailbar og taxfree-shop for dem som flyr førsteklasse. Flyselskapet har også en økologisk gård hvor de dyrker grønnsakene som de bruker i flymaten.

I september i fjor innviet flyselskapet sin kjempejumbo A380.

Bare flytrappen i seg selv er ganske imponerende. Foto: Korean Air
Taxfree-varene er pent dandert på veggen. Foto: Korean Air
Dette er baren til førsteklasse, hvor de lager cocktail etter gjestenes ønsker. Foto: Korean Air
Ifølge Korean Air har de verdens første og eneste Taxfree-utstillingsvindu. Foto: Korean Air
Her kan gjestene nye en drink. Foto: Korean Air
Hvorfor sitte i flysetet på den lange reisen, når du kan slappe av her i loungen? Foto: Korean Air
Kosmo Suites heter flysetet, som skal være både romslige og komfortable. Det tror vi på. Dette er forøvrig bare for førsteklasse. Foto: Korean Air
Her ser du businessclass. Foto: Korean Air
Og her er økonomi. Foto: Korean Air

Se bilder av flyet her!