Se hva du får om bord

Fra luksus til lavpris: Her kan du sjekke hva du får av service og komfort hos alle verdens flyselskaper.

Skytrax lanserer ny videoguide til all verdens flyselskaper. Den kan du bruke til å sjekke ut hva du kan forvente deg av komfort og service ombord og på flyplassene. Bildet viser underholdningstilbudet på Qatar Airways, som er et av få flyselskaper med topprangeringen fem stjerner i Skytrax' kåring. Foto: Qatar
Skytrax lanserer ny videoguide til all verdens flyselskaper. Den kan du bruke til å sjekke ut hva du kan forvente deg av komfort og service ombord og på flyplassene. Bildet viser underholdningstilbudet på Qatar Airways, som er et av få flyselskaper med topprangeringen fem stjerner i Skytrax' kåring. Foto: Qatar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytrax har lansert en videoguide til alle verdens flyselskaper. Der kan du gå inn og velge flyselskap og flytype, og få en rundtur til hva du kan få av service og komfort på de ulike flyene og med de forskjellige flyselskapene.

Videoguidene er laget av flyselskapene selv, og som med all reklame, må du nok trekke fra litt for overdrevent god egenreklame. Merk deg at det heller ikke er spesifisert hvilke av tjenestene som vises fram som er ekstratjenester som flyselskapene tar ekstra betalt for.

Dette betaler vi gjerne ekstra for

Likevel kan du bruke guiden til å se i levende bilder, hva du kan forvente deg av komfort og tjenester om du velger Norwegians Dreamliner - eller om du går for United Airlines eller SAS i stedet. Du finner hele guiden her, på nettsidene til Skytrax.

Her ser du et eksempel på en slik video, fra Norwegians Dreamliner:

Stadig økende

Skytrax er en offentlig tjeneste, som vurderer flyselskapenes og flyplassenes kvalitet og servicenivå. Her finner du også passasjeranmeldelser og -meninger, samt anbefalinger om flyseter, setekart og karaktersetting av flyselskaper og flyplasser. Det er over 681 flyselskaper og 725 flyplasser i Skytrax-basen.

Flyvideo-tjenesten som Skytrax nylig lanserte, omfatter rundt 110 videoer til å begynne med - men tallet øker stadig. Målet er selvsagt å få en mest mulig komplett guide til det som finnes av flyvideoer ute på nett.

Mange av disse videoene kan du selvsagt også finne fram til selv, men her blir de i alle fall etterhvert samlet på ett sted - så slipper du å søke deg fram til informasjonen selv.

Det er stadig flere flyselskaper som fokuserer på komfort, med flatbed-seter, og eget soveloft for luksuspassasjerene.

Dette kan du se

– Vi ønsket å tilby en mulighet for reisende til å ha enkel adgang til å finne og se de veldig mange flyselskap-videoene som finnes. Tid er dyrebar for oss alle nå til dags, og ved å lage denne guiden gir vi kundene muligheten til å selv se i levende bilder, hva de ulike flyselskapene rundt i verden har å tilby sine kunder, sier Edward Plaisted i Skytrax.

Videoene inneholder mye informasjon, som tilbud på flyplasslounger og hvordan det ser ut der, og hva du kan forvente deg av tilbud og tjenester ombord.

I noen tilfeller kan du også se forskjellen mellom økonomiklasse og businessklasse på samme fly - som her for eksempel på Qatar Airways Boeing 787. Som du kan se, er forskjellene store, på økonomiklasse dreier det seg i stor grad om underholdningsmulighetene - mens på businessklasse er det mye større fokus (naturligvis) på komfort og andre servicetilbud:

Vi vil påstå at dette ikke kun er en tjeneste for deg som skal ut og reise - selv om det kan være nyttig å se hva du kan få hos to ulike selskaper dersom du er i tvil om hvilket du skal velge.

For deg som er generelt interessert i fly, kan det også være artig å se hva du faktisk kan få av komfort og service, hos de selskapene som er rangert som verdens beste av Skytrax: Asiana Airlines, Cathay Pacific Airways, Hainan Airlines, Malaysia Airlines, Qatar Airways og Singapore Airlines. Dette er flyselskapene som får fem stjerner av Skytrax.

Videoguiden utvides fortløpende, og du kan ikke finne alle selskapene der ennå. Men du kan allerede sjekke ut luksusen og komforten hos alle femstjernersselskapene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!