Se fisken som spiser deg frisk

Hadde du stukket føttene oppi et basseng fullt av skrubbsulten fisk? Se video

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du hørt om fiskepedikyr før? Ikke? Det finnes nemlig, både i Tyrkia, Japan, på Irland og sikkert andre steder også.

Forestill deg at du etter deg ned ved bassengkanten og stikker beina ned i vannet. Plutselig myldrer det av småfisk som begynner å spise på huden din.

Fiskepedikyren utføres av doktorfisken, som småfisken kalles. Fisken spiser opp alt du har av død hud, og gir dermed en glimrende pedikyr. Flere steder i Japan dypper kvinner og menn tærne og hendene i vann fullt av doktorfisk for å få den noe uvanlige skjønnhetsbehandlingen.

image: Se fisken som spiser deg frisk


Psoriasisbehandling

Men doktorfisken brukes ikke bare av de velstelte. Den brukes også i behandling av psoriasisrammede. Psoriasis er en plagsom og til tider smertefull hudsykdom som gir flassende utslett og sår på huden. Psoriasis er uhelbredelig, men det finnes en rekke behandlinger, og deriblant altså doktorfisken.

Et psoriasisangrepet hudområde er rene festmåltidet for doktorfisken, som spiser vekk alle de døde hudcellene og "renser" huden for utslett.

Doktorfisken er opprinnelig en tyrkisk ferskvannsfisk, som kalles garra rufa. Den lever naturlig i ferskvann nær den tyrkiske byen Kangal i Sivasregionen, midt i Tyrkia. Der ligger også et behandlingssenter for psoriasispasienter.

fish_cure_demostration_01. (mpeg 5 322 kB)


På nett: Psoriasis fish cure

Les også om Pamukkale, badeparadiset som ligger i samme område av Tyrkia:
  1. I Kleopatras bad