Ny buss som igjen kan bestiges i fart. Foto: Transport for London
Ny buss som igjen kan bestiges i fart. Foto: Transport for LondonVis mer

Se den nye London-bussen

Endelig har den nye og grisedyre dobbeldekkeren kommet på veien.

Det var en stor dag for londonere tirsdag 28. februar, da den splitter nye routemasteren for første gang trillet ut av Transport for Londons garasje og ble satt i rute.

Hundrevis av mennesker hadde stilt seg opp ved busstoppene langs rute 38 BARE for å ta den nye bussen.

Nå har ikke London vært uten dobbeltdekkere siden den gamle routemasteren ble vraket i desember 2005. Men det som var unikt med routemasteren, var at den var åpen bak, slik at passasjerene kunne hoppe av og på mellom stasjonene.

Hop on, hop off

Dobbeldekkerne som har trafikkert bussrutene de siste seks årene har ikke hatt åpen dør bak, og dermed moroa med å sprette ut og inn av bussen på rødt lys eller når den sto stille i kø ikke vært mulig.

Den nye routemasteren har heldigvis åpen bakdør, så dermed er denne "sporten" tilbake. og det er jo ganske kjekt å kunne hoppe av rett utenfor butikken eller restauranten du skal til, eller kunne sprette på riktig buss idét den kjører forbi.

Den nye bussen er moderne, mer miljøvennlig, og også mer brukervennlig enn de eksisterende dobbeltdekkerne. To trapper og tre utganger gjør at folk kommer seg kjapt av og på, og dermed er det håp om at bussen blir mer presis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høy prislapp

Den er imidlertid en dyr doning, med en prislapp på 1,4 millioner pund, rundt 12,5 millioner kroner, per stykk. Dessuten trengs det to konduktører om bord, og dermed er det litt vanskelig å se at denne bussen er særlig kostnadseffektiv for Transport for London.

Nå kan det være at den er såpass drivstoffeffektiv at det likevel lønner seg å sette den i drift. Dessuten forurenser den langt mindre enn de vanlige dieseldrevne bussene.

Føler du denne lenken til Time Out London, kan du se video av det nye bussvidunderet.

Så er det selvsagt bare å bestille seg en tur til London og teste den selv!

Smarte tips til London-turen