Se, de svømmer med krokodiller

Noe for deg? Da må du reise til Darwin.

Tør du dette? Foto: Crocosaurus Cove
Tør du dette? Foto: Crocosaurus CoveVis mer

Lyst til å svømme med en krokodille? Det kan du. Hvis du reiser til Darwin i Australia, og hopper ut i Death Cage.

Det er navnet på reptilparken Crocosaurus Cove sin hovedattraksjon. Death Cage er et glassbur som senkes ned i bassenget til en fullvoksen saltvannskrokodille (buret er forøvrig laget av akrylglass).

Iført badetøy og snorkelutstyr kan du stirre krokodillen inn i øynene og prøve å holde pulsen rolig mens du ser den svømme forbi deg og prøve å pønske ut hvordan den skal få en smakebit.

Du får 15 minutter nede i glassburet før du må opp igjen. Dette koster 120 australske dollar (rundt 625 kr) hvis du er én person, og 160 australske dollar (cirka 830 kr) hvis dere er to.

Death Cage ble lansert i 2008, og møtte en del kritikk fordi folk var bekymret for krokodillenes ve og vel. Kritikken har stilnet, og Crocosaurua Cove lover at alle krokodillene har det bra. Det er syv forskjellige saltvannskrokodiller som skifter på å svømme rundt i Death Cage-bassenget. Men - selv om vi ikke ønsker å møte rovdyr som disse når vi tar en svømmetur, er det vel enighet om at ville dyr har det best i det fri...

På nett: Crocosaurus Cove


Det er kanskje ikke SÅ tøft å innta Cage of Death, for det er jo tykke glassvegger mellom deg og krokodillen. Da er det disse (dum)dristige gutta gjør hakket mer risikofullt. Krokodillen er ikke like stor, men den har kjever nok til å ta seg en jafs av en fot eller arm, hvis den vil... Den er spilt inn i Palau i Stillehavet.