Slik ser de nye økonomiklassesetene ut. De er litt bredere enn de gamle, og har større skjermer. Foto: British Airways
Slik ser de nye økonomiklassesetene ut. De er litt bredere enn de gamle, og har større skjermer. Foto: British AirwaysVis mer

Se British Airways' nye stolthet

Langdistanseflyet Boeing 777-300ER er innredet med nye og bedre økonomiseter.

Det britiske flyselskapet er i ferd med å bytte ut hele sin gamle flyflåte. Første steg er å sette inn et nytt Boeing 777-300ER som skal trafikkere langdistanseflyvninger til Asia og USA.

Flyet, som ble vist frem på Heathrow i begynnelsen av september, er ett av seks slike som skal introduseres i løpet av de neste 18 månedene. I løpet av de neste ti årene vil British Airways få levert 24 Boeing 787 Dreamliner-fly og 12 Airbus A380-fly.

777-300ER er et mer økonomisk fly som vil redusere drivstoffbruken på langdistansestrekningene med 15-25 prosent enn Boeing 777-200. I tillegg krever flyet mindre vedlikehold enn de gamle maskinene til BA.

Les også: Se hvor stor plass du får på økonomiklasse hos 16 ulike selskaper (tall fra mai)

Ett sete mindre per rad

BA har innredet flyet med en helt ny kabinlayout på økonomiklasse. Selskapet har valgt å ha ni seter i bredden, til forskjell fra andre flyselskaper som har valgt å sette inn ti seter per rad. Dermed kan BA tilby passasjerene økonomiseter som er 1,5 cm bredere enn de gamle setene på langdistanseflyene. I tillegg er de personlige skjermene blitt 35 prosent større. De måler ni tommer, cirka 23 centimeter.

Noen går andre veien. Se denne skissen av en mulig fremtidens flykabin - og vi advarer: Det er ikke romslig!

Totalt er det nye 777-300ER-flyet innredet med 297 seter. 14 i førsteklasse, 56 i Club World (businessklasse), 44 i World Traveller Plus (økonomiklasse pluss) og 183 i World Traveller (økonomiklasse).

Se videoen av hvordan flyet ble bygget:


British Airways har slitt i motvind de siste årene. Selskapet er stadig rammet av fagforeningsstreiker blant de kabinansatte. I løpet av 2010 vil British Airways slå seg sammen med det spanske flyselskapet Iberia.