Se barnefasilitetene om bord

(Alle bilder: Bjørn Eirik Loftås, DinSide.no)

Det nye "børneklippekortet" som ble introdusert i vår, gir barna tilgang til opplevelser om bord på skipet. Kortet koster 99 danske kroner, men følger gratis med til enkelte familiebilletter.

Se barnefasilitetene om bord

Allerede på broen blir vi møtt av en person i litt for stor papegøyedrakt, bedre kjent som Jack The Pirate. Jack vinker og deler ut effekter til de minste. Jack The Pirate er DFDS sin maskot om bord, og svarer til Captain Kid på Color Line.

Adventure Club er det første området vi besøker om bord, et familieområde med basseng, boblebad, sauna, samt en bar der mor og far for eksempel kan slappe av med en avis og kaffe, mens de minste boltrer seg i det våte element.

Se barnefasilitetene om bord

Bassenget er lite. Det var morsomst da vi kom, fordi vi var først ute. Snart ble det litt for fullt. På hver side av bassenget finner du to små boblebad.

Se barnefasilitetene om bord

Når badet er over er det godt å ta seg en brus i baren.

Se barnefasilitetene om bord

Flere steder på skipet finnes ballrom for de minste.

Se barnefasilitetene om bord

I den lange hallen mellom informasjonsdesken og handleområdet finnes det et lekeområde for barna, også her er det et ballrom. På motsatt side er det små bord og stoler der foreldrene kan sitte mens barna leker seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se barnefasilitetene om bord

På samme sted ruller tegnefilmer over flatskjermen non stop.

Se barnefasilitetene om bord

Naturligvis finnes det også et diskotek for barna, og i Junior Disco & Karaoke kan man få prøve seg med mikrofonen om kvelden. Vår 9-åring hadde slett ingenting her å gjøre, i følge ham selv.

Se barnefasilitetene om bord

Baren på Junior Disco & Karaoke.

Se barnefasilitetene om bord

Klokka 19:30 hver kveld arrangeres skattejakt. "Piratene" har gjemt noen vriene spørsmål forskjellige steder på skipet som barna skal svare på. Deretter følger premieutdeling i Columbus Club på dekk 8.

Se barnefasilitetene om bord

Både far og sønn er datanerder, og trives særdeles godt i Youth Club Netcafé. For 40 kroner timen får du full internettilgang, og mens sønn leker seg på 123spill, kan far lese epost.

Se barnefasilitetene om bord

Slett ikke verst
I høysesongen er det enda flere tilbud til barna, som navigasjonsskole, smykkeverksted og historierom med høytlesninger. Alle aktivitetene virker profesjonelle og gjennomførte, og samtidig er det rom for egenaktivitet for de som ønsker det.

Med unntak av ganske begrenset plass i bassenget, er det massevis av tumleplass for barna. Litt for mye kanskje, det er nemlig vanskelig å ha oversikt over etasjer og retninger, ikke bare for de minste men også for oss som er litt større. Det kan derfor være smart å gå noen turer sammen for å danne seg et bilde. Å skrive romnummeret på hånda til barna, kan være et godt tips - i tilfelle man skulle komme fra hverdandre.

Men på spørsmål om hva som var morsomst om bord, kom svaret kontant fra 9-årige Mathias: "Det var da du spurte i skranken om de klarte å få inn TV2 til kampen mellom Brann og Vålerenga klokka åtte, og de klarte det".

Og med et hyggelig resultat for oss vestlendinger i kofferten, ble turen en nærmest udelt positiv opplevelse for både store og små.

Se barnefasilitetene om bord

Konklusjon

Mathias mener: Det var en fin tur. Veldig god mat. Danmark får terningkast 6, og båtturen terningkast 5.

Pappa mener: Profesjonelt fra A til Å, behagelig tur og et godt alternativ til morgenfly dersom man kan tilbringe natten et annet sted enn hjemme. Terningkast 5.

Tilbake til hovedartikkelen