Du hører Scheie, ikke sant?
Du hører Scheie, ikke sant?Vis mer

Scheie trives best hjemme!

Han er midt i oppladningen til fotball-EM som han selvsagt skal dekke for NRK. Det er travle dager for den kjente fotballkommentatoren Arne Scheie.

Men med mange reisedager årlig har han likevel noen gode reiseopplevelser på lager.

Hva er drømmereisemålet?

Scheie blir litt usikker når vi spør om hvilket drømmereisemål han har øverst på listen….

-Jeg har reist utrolig mye, men jeg har egentlig ikke noe drømmereisemål. Jeg har opplevd mange fine steder, men klarer ikke helt å skille ut et spesifikt. Jeg reiser så mye i jobben at når fridagene kommer er det ingen ting som slår det å slappe av hjemme, ta en joggetur eller gå i marka. Det blir mange reisedager i løpet av et år, så drømmereisemålet mitt blir faktisk hjemme.

Forrige reise?

-Nok en fotballkamp som måtte dekkes for noen dager siden, denne gangen i Bodø, som jeg for øvrig synes er en hyggelig by!

Den største reiseopplevelsen du har hatt?

-Det er også vanskelig når man har reist så mye, men hvis jeg skal fremheve et enkelt sted så må det bli Argentina. Jeg var der i 1978 (selvfølgelig under fotball-VM). Det var en stor opplevelse.

Den verste reiseopplevelsen du har hatt

-Dette er også vanskelig – reisene har stort sett gått bra. Det eneste jeg kan komme på som en mislykket tur var en reise til Bulgaria i 1980. Alt gikk galt der…

Scheie har besøkt alle verdensdeler utenom Australia.
- Australia frister ikke. Det er for langt med tanke på jetlag.

Ellers kan han fortelle at han kommer til å besøke EM-byene så fort moroa starter. Så skulle du være i Amsterdam, Arnhem, Brugge, Brussel, Charleroi, Eindhoven, Liege eller Rotterdam under EM, kan du speide etter vår nasjonale fotballentusiast nummer én i full fart mot nærmeste EM-stadion!