Satser på mer utbygging av flyplasser

Mer luft under vingene i Mo i Rana.

Interiør fra pir på Flesland, slik det kan bli seende ut. Foto: Nordic Office of Architecture/Avinor
Interiør fra pir på Flesland, slik det kan bli seende ut. Foto: Nordic Office of Architecture/Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tidligere skrevet om planene om ny lufthavn i Mo i Rana. I eiermeldingen som Samferdselsdepartementet la fram tirsdag 7. mai kommer det frem at regjeringen er positive til at Avinor planlegger videre for en investering i ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana.

– Dette er gode signaler for et bredt og utadrettet næringsliv, der behovet for et bedre flytilbud som sikrer nasjonal og internasjonal konkurransekraft allerede er på overtid, sier Henrik Johansen, leder for Polarsirkelen Lufthavnutvikling i en pressemelding fra virksomheten.

Regjeringen uttrykker tydelig sin støtte til etablering av en ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana. Foto: Nordic Office of Architecture /Polarsirkelen Lufthavnutvikling
Regjeringen uttrykker tydelig sin støtte til etablering av en ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana. Foto: Nordic Office of Architecture /Polarsirkelen Lufthavnutvikling Vis mer


Han uttrykker videre et ønske om å arbeide mot det målet at flyplassen kan stå ferdig til 15. september 2016.

Her er Norges mest moderne sikkerhetskontroll

Men det stopper ikke der


Prognoser viser at trafikken for Avinors lufthavner vil vokse fra 46 millioner passasjerer årlig i 2012 til 58 millioner passasjerer årlig i 2020, skriver Regjeringen i Eiermeldingen for Avinor. Her er noen av tiltakene som vil komme fremover, etter at regjeringen sier seg positive til Avinors planer:

  • Positive signaler om at Avinor planlegger videre for å etablere en ny lufthavn i Hammerfest.
  • Bodø lufthavn: Her står det i eiermeldingen at det skal startes en prosess for å få på plass en langsiktig løsning for sivil luftfart.
  • Konsesjonen gir muligheter for å investere i en utvidelse av Bergen lufthavn Flesland, noe som gir rom for en ny terminal 3 (T3)
  • Avinors planer inneholder også tiltak som vil øke kapasiteten ved lufthavnene i Oslo, Trondheim og Stavanger
Les også: Automatene du like godt kan venne deg til

Kan øke avgiftene

Samferdselsdepartementet fastsetter avgiftene for Avinors lufthavn- og flysikringstjenester, og åpner for at avgiftene kan økes i tråd med konsumprisindeksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer