Denne standen vil bli vanlig på Statoilstasjoner. Foto: Statoil
Denne standen vil bli vanlig på Statoilstasjoner. Foto: StatoilVis mer

Satser på havregrøt på Statoil-stasjoner

Om en uke får du et sunnere frokostalternativ langs veien.

Det kan være skikkelig utfordrende å spise sunt når du er på biltur i Norge. Svært ofte går det i junkfood på veikroer, gatekjøkken og bensinstasjoner. Smult, fett, gjærbakst og salt er stort sett det som er på menyen.

Men nå prøver Statoil å gjøre noe med den usunne hurtigmaten, nemlig ved å tilby havregrøt. Alt kundene trenger å gjøre, er å tilsette varmt vann og vente i et minutt. Voilà!

I forbindelse med Helsedirektoratets nye informasjonskampanje for Nøkkelhullet i 2011 har Statoil besluttet å lansere "AXA Great havregrynsgrøt on-the-go" på 300 bensinstasjoner over hele landet.

23.500 fikk denne koppen i julegave

Gir sunnere mat til folket

– Vi har jobbet sammen med AXA det siste året og har sammen laget et utrykk og konsept som vi tror kan fungere til vår forbrukers spisesituasjon. Vi håper og tror at det er et produkt som kunden ønsker, sier Morten Svendsen, Kategorileder Fastfood i Statoil Norge AS, til DinSide.

Grøten kommer i tre smaker; eple-kanel, røde bær og blåbær-aprikos, og vil koste 20 kroner pakken. Porsjonspakken er på 50 gram og grøten inneholder totalt 180 kalorier.

– Havregrøt er jo et trendprodukt, og jeg tror vi går i riktig retning ved å satse på dette. Når forbrukerne gjerne vil ha sunnere mat, må vi jo ta konsekvensen av det, forklarer Svendsen.

Derfor blir du avhengig av junkfood

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye brødmat til frokost

Pølser, boller og hamburger er maten Statoil selger mest av, og foreløpig er det matpakker, sandwicher og baguetter som frister mest blant de frokostsultne kundene.

Tiden vil vise om havregrøten vil bli et fast innslag hos Statoil.

– Vi gir produktet et halvt år til et år for å se om det skal inn i vårt sortiment. Det er kundene som bestemmer, legger Svendsen til.

Mandag 7. mars vil du kunne kjøpe havregrøt på Statoil-stasjonene.