SAS surrer bort nær 292.000 kofferter i året

Hver 62. passasjer som flyr med SAS, finner ikke kofferten sin på bagasjebåndet, viser fersk statistikk fra Association of European Airlines (AEA).

Publisert
Sist oppdatert
85 prosent av alle kofferter som kommer på avveie, når fram til sine eiere innen 48 timer


Ifølge statistikken feilhåndterer SAS 1,6 prosent av all bagasje. Dersom hver passasjer sjekker inn én koffert, tilsvarer det rundt 488.000 kofferter i året.

Men ikke alle sjekker inn bagasje, og gjennomsnittet per passasjer er 0,6 kolli, ifølge SAS Norge. Ut ifra dette er det nærmere 292.000 kofferter som ikke gjenforenes med sin eier etter ankomst på flyplassen.

Sammenlignet med andre flyselskaper i Europa presterer SAS under gjennomsnittet med en 14. plass av de 25 som er med i AEA-undersøkelsen, skriver den danske avisen Politiken.

Vil selge øl fra tappekraner på fly

- Vi vil alltid forsøke å gi bedre service til passasjerene, men om man ser på denne listen ligger vi omtrent på midten. Dersom vi sammenligner oss med dem som det er mer naturlig å sammenligne seg med, nemlig de store nettverksselskapene, så ligger vi i den øvre tredelen, sier pressesjef Jens Langergaard i danske SAS.

Italienske Alitalia, British Airways og portugisiske TAP kommer langt dårligere ut enn SAS i undersøkelsen, mens Air Malta og Turkish Airlines surrer bort minst bagasje.

Kommer til rette

AEA understreker at 85 prosent av alle kofferter som kommer på avveie, når fram til sine eiere innen 48 timer. I 2005 var det bare rundt én koffert per 2.000 reisende som aldri kom til rette.

Tøykrokodille med eier kastet av flyet

AEA har også undersøkt flyselskapenes punktlighet, og konstaterer at 82,2 prosent av alle SAS-fly tok av da de skulle i siste kvartal. For portugisiske TAP var andelen nede i 56,4 prosent.

Dash 8-problemer

SAS kommer derimot svært dårlig ut når det gjelder avlyste flyavganger, noe som skyldes høstens problemer med flytypen Dash 8 Q400.

Etter flere havarier og ulykker valgte SAS å sette disse flyene på bakken, noe som resulterte i mange avlyste avganger. Det ga en 25. plass blant de 27 selskapene som flyr korte og mellomlange ruter i Europa.

På langdistanseruter kommer SAS derimot bedre ut når det gjelder avlyste avganger, og er å finne på en 10. plass i Europa. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer