SAS endrer bagasjeregler, men det er fortsatt gratis å sjekke inn ett kolli. Foto: Colourbox
SAS endrer bagasjeregler, men det er fortsatt gratis å sjekke inn ett kolli. Foto: ColourboxVis mer

SAS strammer inn bagasjereglene

Fra 1. oktober er det bare lov å sjekke inn ett kolli gratis.

SAS har hittil vært et av få flyselskaper som har stått imot trenden der det ene flyselskapet etter det andre har begynt å kreve ekstra betaling for innsjekket bagasje.

Men nå endrer SAS reglene fra 1. oktober. Det vil fortsatt være gratis å sjekke inn ett kolli på økonomiklasse, men vil du sjekke inn kolli nummer to, må du betale for det.

Imidlertid øker SAS antall tillatte kilo på kollien fra 20 til 23 kilo. Dermed burde de fleste klare seg med ett kolli. I tillegg til den insjekkede bagasje, kan man ha med håndbagasje på inntil åtte kilo.

Foreløpig har ikke SAS sagt noe om de innfører en stykkpris for kolli nr 2, eller om passasjerer da må betale overvektsatsen per kilo.

Grunnen til at SAS nå innfører disse bagasjereglene, er at de ønsker å harmonisere bagasjereglene uansett hvor man skal fly med selskapet. Fra 1. april ble det kun tillatt å ta med ett stykk bagasje på SAS' flyvninger til USA, Mexico og Canada. Til høsten gjelder altså det samme for andre flyvninger.

Slik er reglene hos Norwegian og Ryanair

Mens man hos SAS fortsatt får sjekket inn et stykk bagasje uten å betale ekstra, er ståa en annen hos hovedkonkurrentene. Norwegian tar fra 50 til 80 kroner per kolli, avhengig av hvor du reiser. Bagasjen kan veie 20 kilo. Hver passasjer kan betale for to stykk kolli. Samme pris gjelder for kolli nr 1 og kolli nr 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair tar 15 euro for innsjekket kolli på maks 15 kilo. Reiser du i juli og august, koster det mer. Da krever lavprisselskapet 20 euro. Nytt fra Ryanair er at du kan sjekke inn en koffert som veier 20 kilo, men da koster det 20 euro (25 euro i juli og august).

Se en større oversikt over hva slags bagasjeregler forskjellige flyselskaper har her