SAS slår Norwegian på punktlighet

Var Europas punktligste flyselskap i 2009.

Er det viktig for deg å komme frem til destinasjonen til angitt tid? Da er det SAS du gjør tryggest i å velge. I fjor landet 89,1 prosent av SAS' flyvninger til rett tid, noe som gjorde flyselskapet til Europas punktligste.

Selv i rushtiden i desember, og under tildels vanskelige værforhold, klarte SAS å oppnå en punktlighet på 78,3 prosent. Erkekonkurrenten Norwegian opplevde mange forsinkelser i desember, og hadde bare en punktlighet på 61,1 prosent.

Norwegian slet spesielt i juleferien. Ifølge Aftenposten var hele ni av ti flyavganger forsinket på det verste. Norwegian forklarer dette med at selskapet som tar seg av bakketjenestene, Røros Flyservice, ikke klarte å få inn nok folk.

Roser medarbeiderne

Sett på verdensbasis var SAS tredje mest punktlige flyselskap etter Japan Airlines og All Nippon Airways. Det er Flightstats som sjekker hvor punktlige flyene er. Dersom et fly lander flere enn 15 minutter etter skjema, regnes dette som en forsinkelse.

- Vi er svært fornøyde med å være Europas mest punktlige selskap, og helt oppe på topp tre på verdensbasis. Denne posisjonen bekrefter at vi overholder vårt løfte om å minimere tiden våre kunder bruker på å reise, sa John Dueholm, administrerende direktør i SAS i en pressemelding.

Han skrøt av medarbeiderne både på bakken og i luften som med sin innsats gjør at SAS' fly går etter tidtabellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS er på hugget


2009 ble et turbulent år for SAS. Inntektene gikk kraftig ned, SAS varslet store kutt, og mange spådde at det skandinaviske flyselskapet ville bli kjøpt opp av et større selskap eller gå dukken. Så langt holder SAS stand, selv om ikke ting ser rosenrøde ut ennå. Det er gjennomført store kutt, blant annet i form av nedbemanninger, og SAS satser hardt for å gjøre SAS mer attraktiv for passasjerene. Et av tiltakene er SMS-tjenester som skal gjøre flyreisen enklere. Et annet tiltak, som kanskje er det beste tiltaket så langt, er SAS' lavpriskalender, som gjør det enklere å finne de rimelige flybillettene.