<b>PÅ FLY:</b> SAS gjør sikkerhetsdemonstrasjonen med vri - og til trampeklapp. Se video lenger ned i saken! Foto: YouTube
PÅ FLY: SAS gjør sikkerhetsdemonstrasjonen med vri - og til trampeklapp. Se video lenger ned i saken! Foto: YouTubeVis mer

SAS rapper sikkerhetsdemonstrasjonen

Kabinpersonalet rapper sikkerhetsdemonstrasjonen om bord et SAS-fly. Til trampeklapp.

Det har gått sport i uortodokse sikkerhetsdemonstrasjoner. Vi har tidligere skrevet om Turkish Airlines som bruker fotballstjerner fra Manchester United til å demonstrere sikkerhet, for ikke å snakke om Air New Zealand som lot flyvertinnene kle av seg under sikkerhetsprosedyrene.

I videoen nedenfor kan du se SAS-ansatte gjennomføre sikkerhetsprosedyrene som en rap, til stor fornøyelse for passasjerene.

Se video lenger ned i saken!

Privat charterflyvning

Ifølge Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS i Norge, skriver denne originale sikkerhetsdemonstrasjonen seg to år tilbake i tid. Filmen har tidligere bare vært i privat eie, men den er altså nå lagt ut på YouTube.

– Vi gjør ikke slikt på hver avgang, dette ble gjort på en privat charterflyvning hvor passasjerene er ansatt i samme selskap, og skal reise til Kypros i et privat ærend, forteller Knut Morten Johansen til DinSide.

– Det som er prisverdig med det er at kabinbetjeningen bestemte seg for å gjøre noe ekstra, og jeg synes også videoen viser at man ikke går glipp av det som er obligatorisk i en slik sikkerhetsdemonstrasjon, sier Johansen videre.

Det er et ekte SAS-crew som står bak fremføringen, dette er altså ikke et innleid humor-innslag.

– Videoen viser også at passasjerene er usedvanlig lydhøre og følger godt med, og det er jo positivt sånn sett, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han understreker at dette ikke er noe som skjer veldig ofte, men at noe liknende har vært gjennomført alle fall en gang tidligere, på en flyvning til Island - også med en konsert om bord underveis. I den forbindelse ble sikkerhetsprosedyren sunget.

Blir ikke standardprosedyre

– Vil dette bli standarden på SAS-flyvninger fremover?

– Nei, det gjør nok ikke det. At man kan gjøre sånt en gang i mellom, viser at man har et glimt i øyet også, og mange av våre ansatte har åpenbart talenter innenfor flere områder, sier Johansen.

– Men vi er optatt av at sikkerhetsdemonstrasjonen blir gjort i henhold til hva kravene tilsier, og at passasjerene har fulgt med.

– Det er også mange passasjerer om bord en kabin, og det er mange ulike formål man reiser for, det kan eksempelvis være folk som har opplevd noe trist, sier Johansen. Det er mange typer ting som man bør ta hensyn til når man opptrer i en kabin, sier informasjonssjefen til DinSide.

Det er greit å ha et glimt i øyet, men å ta den helt ut som her skal man vokte seg vel for på en vanlig ruteflyvning. Man skal ta hensyn til at folk reiser med ulike formål, understreker Johansen.

– Men på en privat charter hvor passasjerene reiser for en felles opplevelse, der skjer det fra tid til annen at man er ekstra kreativ, jeg har hørt om at betjeningen har kledd seg ut og gjør forskjellige ting når man er i lufta, sier Johansen til DinSide.

Her kan du se den originale sikkerhetsdemonstrasjonen: