SAS på luften med mobiltelefoner

Nytt i luften: SAS og Nokia har klekket ut en aldri så liten verdensnyhet i luftrommet.

SAS og Nokia annonserer nå et samarbeid som innebærer at Nokia mobiltelefoner blir en del av varesortimentet om bord på alle SAS sine internasjonale flygninger. Dette er første gang mobiltelefoner vil bli solgt ombord fly.

- Dette samarbeidet viser hvordan mobiltelefoner har blitt en viktig del av folks hverdag. Nokia og SAS representerer to sterke merkevarer som begge er fremstående innen kommunikasjon på sin måte, sier Sara Kullgren, administrerende direktør i Nokia Mobile Phones Scandinavia i en pressemelding.

Toppmodeller

Tidligere har vareutvalget om bord i fly vært forebeholdt artikler som parfyme, kosmetikk og alkohol. Fra 1. september vil altså Nokia 8210 og Nokia 8850 inngå blant varene som er tilgjengelig for passasjerer på SAS sine internasjonale flygninger. Telefoner som ikke er av de billigste modellene.

- Majoriteten av våre kunder som er på forretningsreise setter pris på luksusriøse og trendy produkter av høy kvalitet. Nokias mobiltelefoner tilfredstiller disse kravene, sier Richard Nisell, direktør i SAS Flightshop.

Bare kjøpe, ikke bruke

Selv om det nå skal bli mulig å kjøpe mobiltelefoner i luften, vil det fortsatt være forbudt å bruke dem. Forbudet gjelder fra du går inn i flyet og til du er vel ute. Det har tidligere vært reist spørsmål om motivasjonen for denne regelen. Les mer om bruk av mobiltelefoner og luftfart i denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig reise?

Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt for oversikt over billige reiser. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.