Dersom du misliker flyforsinkelser, kan SAS være et godt alternativ. Foto: Per Ervland
Dersom du misliker flyforsinkelser, kan SAS være et godt alternativ. Foto: Per ErvlandVis mer

SAS mest punktlig i 2010

Var 86,47 prosent på tiden.

Mandag ble SAS offisielt kåret til Europas mest punktlige flyselskap i 2010 av flystatistikk- og -analyseselskapet Flightstats.

SAS fikk prisen fordi de var 86,47 prosent på tiden.

DinSide skrev forrige uke at SAS konkurrerte mot finalistene KLM Royal Dutch Airlines, Austrian Airlines, Tarom-Romanian Air Transport og Aeroflot Russian Airlines.

I fjor var det KLM Cittyhopper som ble kåret til "Europas mest punktlige" av Flightstats.

Europas punktligste flyselskap i 2009: Se hvem som vant

Stolt over prisen

– Vi er særdeles stolte over å ha vunnet den offisielle kåringen som Europas mest punktlige flyselskap i 2010, sier John Dueholm, fungerende administrerende direktør i SAS, i en pressemelding, og legger til:

– Alle våre ansatte, fra teknikere, stuere, innsjekks- og gatepersonale, til de flygende, jobber hardt hver eneste dag for å yte den servicen som er typisk for SAS.
Med innovative innsjekksløsninger, Fast Track, og med en punktlighet i verdensklasse, er SAS i førersetet når det gjelder å tilby effektive flyreiser.

SAS hadde uten tvil et bra år i 2010. I juli måned var de faktisk verdens mest punktligste flyselskap. Flyselskapet toppet også punktlighetsstatistikken for Europa sommeren 2009.

I tillegg til å være nominert som "Europas mest punktlige", var SAS også nominert i kategorien "Verdens mest punktlige". Men nok en gang var det JAL, Japan Airlines, som stakk av med seieren. JAL var 89,90 prosent på tiden i 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinnerne konkurrerte mot flyselskapene All Nippon Airways, Qatar, Air New Zealand, Scandinavian Airlines og Singapore Airlines.

Dette flyselskapet er billigst på både fly og hotell

Slik finner du de mest punktlige

Flightstat er en nyttig nettside for deg som flyr mye, og som gjerne vil vite om flyselskapet du har valgt er punktlig, eller om ruten du skal fly ofte er utsatt for forsinkelser. Du kan gå inn og se på punktlighetsstatistikken for flyplasser over hele verden - både historisk og dagens (du velger selv datoer).

Flightstats kommer frem til vinnerne ved å undersøke flystatuser og ankomstdataer, som er samlet fra globale kilder. De sjekker også gjennom sivile luftfartsmyndigheter, flyselskaper, flyplasser, og ved hjelp av større flyselskapers reservasjonssystemer.

Flightstats har sporet flytrafikken siden 2004.

Lei av forsinkelser? Sjekk dine rettigheter ved instilling og forsinkelse av flyet