<b>RABATT:</b> Akkurat nå har SAS kampanje på Economy Extra-billetter.  Foto: Per Ervland
RABATT: Akkurat nå har SAS kampanje på Economy Extra-billetter. Foto: Per ErvlandVis mer

SAS har tilbud på Economy Extra

36 prosent rabatt på over 40 europeiske destinasjoner.

SAS setter nå ned prisen på billettypen Economy Extra. Billettprisen, før skatter og avgifter, blir satt ned med opp til 36 prosent på mer enn 40 europeiske destinasjoner, melder flyselskapet i en pressemelding.

– Når vi nå reduserer billettprisen på Economy Extra, er det for å gi flere adgang til disse billettene. Vi ser forskjellige retninger rundt kundenes innkjøp av flybilletter for øyeblikket. Det er fortsatt et ønske om å kjøpe så billige billetter som mulig, men vi merker nå at flere etterspør andre fordeler og fleksibilitet, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS, i pressemeldingen.

Vær likevel oppmerksom på at rabatten kan variere avhengig av destinasjon.

Les også: Derfor ble SAS forsinket i fjor

Hva er Economy Extra?

Economy Extra er litt dyrere enn Economy. Forskjellen er hovedsakelig tid og komfort, da Economy Extra-kundene får komme raskere gjennom sikkerhetskontrollen via SAS' Fast Track på utenlandsreiser.

En annen fordel er at disse kundene får fleksibel ombooking, tjener litt flere EuroBonus-poeng, i tillegg til at de får et lett måltid på reisen.

– Economy Extra har vært spesielt attraktivt blant forretningsreisende som har behov for fleksibilitet rundt billetten og reisetiden. Med lavere priser på disse billettene vil flere fritidsreisende også få glede av Economy Extra, forteller Eivind Roald.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor høst testet DinSide ut Economy Extra fra Chicago til København. Langruter mellom Skandinavia og Asia og USA har en separat kabin med større seter enn i Economy, i tillegg til seter med bedre beinplass-. Her får du et bredere mat- og drikketilbud og audio/video-on-demand underholdning som kan startes, pauses og stanses når man selv ønsker. Vi mottok også en liten toalettmappe med tannbørste, tannkrem og øreplugger i.

Les også: SAS skifter stil

Barnefritt?

Dersom du kjøper Economy Extra for å unngå barn, er det trolig en dårlig plan. SAS har nemlig barnerabatt, hvor barn fra 2-11 år får 25 prosent rabatt, mens barn fra 0-2 år får 90 prosent rabatt. Det er heller ingen rabatt på skatter, avgifter og drivstofftillegg.

I desember i fjor ble Economy Extra utnevnt til verdens beste i en undersøkelse fra Global Travelers. Over 36.000 reisende deltok i avisens undersøkelsen og kåret SAS til nummer en for «Best Airline for Premium Economy» med sin Economy Extra-klasse.