Foto: Faksimile fra SAS.no
Foto: Faksimile fra SAS.noVis mer

SAS har fått lavpriskalender

Gjør det lettere å finne billige billetter.

Det har tatt sin tid, men nå har altså SAS lansert sin egen lavpriskalender. Dermed er det blitt mye enklere for passasjerene å finne frem til de billige billettene.

Da DinSide deltok på en internasjonal pressekonferanse med selskapet i november, stilte vi spørsmål om hvorfor ikke SAS hadde laget et bestillingssystem som gjorde det enklere å finne de rimeligste billettprisene. Vi spurte om ikke det var på tide, nå som Norwegian, som har hatt lavpriskalender i flere år, spiser seg inn på SAS' markeder i Sverige og Danmark, også.

Tilbakemeldingen var at det var noe de holdt på å utvikle, og nå har den kommet.

Lavpriskalenderen fungerer som Norwegians. Du velger avreiseflyplass, hvor du vil reise, og den aktuelle måneden. Dermed får du alle de billigste flyprisene for denne måneden opp i kalenderen. (Se eksempel i bildet under.) Når du har valgt aktuelle datoer, vil du bli presentert for en liste som viser alle avganger denne dagen, og de forskjellige prisene.

Vi fant for eksempel billetter tur/retur Oslo-Nice i april til 1.820 kroner, og til Roma i mai til 1.770 kroner.

Se når flybilletten er billigst

- Det er morsomt å kunne presentere denne lavpriskalenderen. Det er en annerledes måte å presentere de laveste prisene på for SAS, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Her ser du at det finnes mange lave priser hos SAS, så den kan kanskje bryte ned forestillingen om at SAS har så dyre priser. I tillegg er alle skatter og avgifter inkludert, også innsjekket bagasje.

- Har dere noen forventninger til økte passasjertall etter at dere lanserte lavpriskalenderen?

- Vi har ikke gått ut med dette med brask og bram foreløpig, men vi tror den blir tatt godt imot. Her får passasjerene det beste av to verdener. Lavpriskalenderen viser hva som er lavest tilgjengelige pris på alle månedens dager, noe som er gunstig for fritidsreisende. Samtidig vil de som reiser ofte i forbindelse med jobb, fortsatt få full oversikt over alle avgangene i løpet av de aktuelle reisedagene.

 Foto: SAS
Foto: SAS Vis mer


Du kan fortsatt bestille billetter uten å bruke lavpriskalenderen. Da gjør du som før, og velger flyrute og avreisedato fra skjemaet på SAS' hjemmeside. Lenke til lavpriskalenderen ligger til høyre på forsiden.

Fem triks for å få tak i billige flybilletter