SAS flyr til San Francisco

Fra 8. april 2013 vil SAS fly direkte fra København til San Francisco.

<b>HER FÅR DU FLY STORT:</b> San Francisco-ruten skal opereres med en Airbus 340-300, som er det største flyet i SAS-flåten. Den har 245 seter fordelt på tre serviceklasser: Business, Economy Extra og Economy Class. Foto: SAS
HER FÅR DU FLY STORT: San Francisco-ruten skal opereres med en Airbus 340-300, som er det største flyet i SAS-flåten. Den har 245 seter fordelt på tre serviceklasser: Business, Economy Extra og Economy Class. Foto: SAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Francisco-ruten vil ha seks avganger i uken, melder SAS i en pressemelding. Billettsalget starter allerede i dag, 5. juli.

– Det er første gang SAS flyr til San Francisco, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS.

Ruten skal opereres med en Airbus 340-300, som er det største flyet i SAS-flåten. Den har 245 seter fordelt på tre serviceklasser: Business, Economy Extra og Economy Class.

Akkurat nå ligger prisene på 6.400 tur/retur, og de billigste billettene finner du ved å være borte minst én natt mellom lørdag-søndag.

Lettere for nordmenn

Direkteruten fra København vil gi reisende fra Norge en enklere tur, uten tidkrevende mellomlanding i USA.

– Med våre mange avganger til København fra ulike flyplasser i Norge, gir vi nå norske passasjerer enklere og bedre muligheter til å reise til San Francisco, og det utgangspunktet destinasjonen representerer for videre reiseopplevelser. For de fleste nordmenn blir nå den amerikanske vestkysten bare ett stopp unna,

SAS har lenge vært interessert i å komme direkte til vekstområdet i San Francisco blant reisende fra Norden. Flyselskapet ser også et behov for at reisende fra vestkysten i USA får lettere tilgang til blant annet Norge.

SAS satser på USA

– SAS er det eneste selskapet som flyr direkte København - San Francisco, og man forventer cirka 125.000 årlige passasjerer på ruten. Av disse vil 55 prosent komme fra Norden og 10 prosent fra Europa. De resterende 35 prosentene forventes å komme fra USA, forteller Roald i pressemeldingen.

1. mars 2012 åpnet SAS ny rute fra København til Shanghai. Denne direkteruten flys også med SAS' største fly, Airbus A340-300.

28. mars i fjor hadde SAS nypremiere på direkteruten fra Oslo til New York. SAS har også direkteruter til Chicago fra både Stockholm og København.

New York er den mest populære destinasjonen, ifølge reisevaneundersøkelsen som Transportøkonomisk institutt har gjort på oppdrag fra Avinor. I 2011 gikk det 210.000 reiser mellom Norge og New York, og halvparten av trafikken går nå direkte fra Oslo med SAS og Continental, mot kun en fjerdedel i 2009.

1. kvartal neste år venter Norwegian sin aller første 787-8 Dreamliner. Flyselskapet har totalt sikret leveranse av åtte Boeing 787-8 Dreamliner langdistansefly, og den foreløpige planen er at disse skal fly direkteruter til New York og Bangkok.