PASS PÅ: Du sparer mest dersom du kan reise på odde dager. Ferien kan fort bli litt dyrere enn du tror, selv om det er "tilbud". Foto: SAS
PASS PÅ: Du sparer mest dersom du kan reise på odde dager. Ferien kan fort bli litt dyrere enn du tror, selv om det er "tilbud". Foto: SASVis mer

SAS flyr billig, men ...

Du må være ekstra fleksibel for å få billettene.

"Akkurat nå! En million billige reiser! Bestill senest 10. januar (Prisene gjelder fra Oslo)"

Slik lokker SAS de reiselystne på nettsiden sin.

Men stemmer det at billettene er billige? For enkelte dager, ja.

Dersom du klikker inn til oversikten over alle reisetilbudene, og skroller nederst på siden, får du nemlig følgende beskjed:

 • Norge og Europa: Reiseperiode 22.1. – 30.9.
 • Dubai: 27.1. - 20.3., reisen må være avsluttet 26.3.2011.
 • USA/Beijing/Tokyo: 27.1 - 14.4., samt 27.4. - 16.6.
 • Bangkok: 1.5. - 16.6. Reisene må være avsluttet senest 20.6.2011.
 • Enkelte ruter opereres kun i utvalgte perioder og vil derfor ikke være tilgjengelige i hele reiseperioden.
 • LES LITEN SKRIFT: På reklamen til SAS står det ingenting om når og hvor lenge tilbudet gjelder. Du får heller ikke inntrykk av når tilbudene gjelder inne på reiseoversikten. Foto: SAS
  LES LITEN SKRIFT: På reklamen til SAS står det ingenting om når og hvor lenge tilbudet gjelder. Du får heller ikke inntrykk av når tilbudene gjelder inne på reiseoversikten. Foto: SAS Vis mer


  Det er fort gjort å ignorere denne beskjeden dersom du finner destinasjonen din på toppen eller midten av siden. Men heller ikke inne på lavpriskalenderen står det noe om når og hvor lenge tilbudene gjelder. Dermed ser det ut som at tiden før 22. januar også er et resultat av dette tilbudet, selv om det ikke er det.

  – Det er meget mulig at vi skulle fått synliggjort dette. Men lavpriskalenderen fungerer året rundt, hvor vi har faste lave priser. I kampanjen fra 22. januar til 30. september har vi ekstra lave priser, forklarer Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Taxfree-salg? Ja visst!

  Bare to billige dager

  Skal du for eksempel dra til Gdansk i januar, kan du fort få inntrykk av at det ikke koster mer enn 510 kroner på siden som presenterer alle reiser til utlandet fra Oslo.

  Men slik er det altså ikke. Går du inn på lavpriskalenderen Oslo - Gdansk (januar), finner du fort ut at det bare er to utreisedager hvor det koster 510 kroner, som er den billigste prisen. Dette er søndag 30. og mandag 31. januar.

  Hvorfor er det bare to dager med billige billetter?

  – På slutten av denne måneden har det blitt solgt helt enormt med billetter. Vi er ikke utsolgt, men det er større antall billige billetter med en gang vi legger ut en flight, forteller informasjonssjefen.

  Ifølge Johansen er det ingen prisstrategi fra SAS' side, men at det heller kommer an på hvilket tidspunkt du velger å reise.

  Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier folk må være fleksible for å få de billigste billettene. Foto: SAS
  Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier folk må være fleksible for å få de billigste billettene. Foto: SAS Vis mer


  – Når flest reiser er det færrest billige billetter, sier han.

  Tilbudene gjelder hovedsakelig dager da det er vanskeligst å selge billetter, derfor kan det være vanskelig å finne de billigste London-turene for eksempel på en torsdag til søndag.

  I vinterferien er det også vanskelig å få tak i billige billetter, men dersom du har mulighet til å ta fri noen dager før og etter helgen, har du mulighet til å finne rimelige reiser.

  Billigst å bo på hotell i januar og november

  Reis til Barcelona, returner i februar

  Har du lyst på en billigtur til Barcelona i januar? Da bør du henge i. Reiser du førstkommende fredag, altså 7. januar, koster det 610 kroner.

  Dersom du skal tilbake på søndag, koster billetten litt over en tusenlapp. Men hvis du drar til Barcelona på søndag 9. januar, får du faktisk ikke reist tilbake før torsdag 3. februar, hvis du vil ha SAS' laveste pris. Du får selvfølgelig reise tilbake til Oslo med SAS, men da koster det for eksempel 1.588 kroner for den billigste billetten søndag 16. januar.

  SAS flyr billig, men ...


  Disse storbyene vil vi til i 2011

  Slik får du billige billetter

  – Det lønner seg å reise mot strømmen og være fleksibel på både dag og tidspunkt. Her gjelder først til mølla-prinsippet. Barcelona er et ekstremt populær reisemål. Vi ser også at storbyferier, weekend-turer og strandferier er attraktive, sier Johansen.

  29. desember var første dagen SAS presenterte salgsplakaten "1 million billige reiser" på nettsiden sin.

  – Bare de fem første dagene ble det solgt over 200.000 billetter, og over halvparten av disse billettene er reiser til Europa. Det har gått over all forventning, forteller Johansen.

  Han tror at det skal litt til for at alle billettene blir utsolgt, men håper likevel på rekordssalg.