Det kommer ingen ekstra påslag på regningen fra SAS dersom du betaler med kredittkort. Foto: Kim Jansson
Det kommer ingen ekstra påslag på regningen fra SAS dersom du betaler med kredittkort. Foto: Kim JanssonVis mer

SAS dropper omstridt gebyr

For kredittkortavgiften irriterte passasjerene!

I sommer skrev flere medier at SAS planla å innføre kredittkortavgift.

Nyheten om planene ble ikke godt mottatt i markedet, selv om flere flyselskaper benytter seg av muligheten til å ta gebyr for kredittkortbruk.

Nå er det klart at SAS ikke vil innføre den omtalte avgiften.

Dropper kredittkortavgiften

Det hele forklares blant annet med tekniske og lovmessige forskjeller i de ulike landene. Men sikkert like viktig er nettopp protestene fra kundene.

Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH
Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer


– Det fremstår ganske klart for oss at flyreisende har en sterk irritasjon mot gebyrer. Flyreisende forventer at når de reiser med SAS så er prisen det reklameres med, også den prisen du til slutt betaler. Slik skal det fortsatt være, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen til DinSide.

Han forklarer at kostnaden som påløper ved kunders betaling med kredittkort, altså ikke er en de etablerer et eget gebyr for å dekke inn.

Kredittkortgebyr: Det kan egentlig være en gladsak

Er det egentlig så dumt med gebyr og avgifter?

Det er ikke gratis å betale med kredittkort. Det at du ikke får egne avgifter på bruk, betyr altså ikke at det ikke ligger en kostnad der.

Slik det fungerer i dag sendes rett og slett regningen fra kredittkortselskapene til virksomheten hvor kunder kan benytte kredittkort, virksomheten må igjen sørge for å dekke inn kostnaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til syvende og sist er det kunden som betaler. Uten egne avgifter betaler du i praksis for alle kredittkort-kunders bruk, uansett om du selv handler med kredittkort eller ei.

Brukt kredittkort? Pass på at du betaler nok

EUs nye betalingsdirektiv åpner for at brukerstedene kan legge kredittkortgebyret på toppen av prisen på varen. Tidligere sentralbanksjef, Svein Gjedrem, har i den sammenheng uttalt følgende:

– Foretak som tar i mot betalinger, kan ta gebyr eller gi rabatter som varierer med kostnadene de har som følge av de betalingsmåtene kundene velger. Dette kan medvirke til et mer effektivt betalingssystem.

Les mer: Mer kredittkortbruk gir høyere priser