SAS dømt for industrispionasje

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett har dømt SAS Norge til å betale en bot på 4 millioner kroner for industrispionasje mot Norwegian.

Publisert
Sist oppdatert

Retten mener SAS uberettiget har innhentet og brukt bedriftshemmeligheter fra konkurrenten Norwegian gjennom bookingsystemet Amadeus i perioden desember 2001 til november 2005, skriver dn.no.

SAS Norge ble frikjent da saken ble behandlet i Asker og Bærum tingrett i fjor.

Økokrims påstand i saken var en bot på 8 millioner kroner.

- Vi er skuffet og overrasket over dommen i lagmannsretten etter at vi ble frikjent i tingretten, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Norge til NTB.

Kan bli anket

Dommen er foreløpig så fersk at SAS Norge ikke har tatt stilling til hvordan de skal forholde seg til den.

- Men jeg utelukker ikke at vi anker den til høyere rettsinstans, sier Foss Stene.

Saken har sin bakgrunn i et beslag som Konkurransetilsynet gjorde hos SAS Braathens i 2004 med mistanke om at selskapet hadde begått brudd på Konkurranseloven. Med utgangspunkt i Konkurransetilsynet anmeldte Norwegian SAS Braathens, og Økokrim tok ut tiltale mot selskapet.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er fornøyd med dommen i Borgarting lagmannsrett.

Erstatningssak

- Jeg er glad for at selskaper som driver med ulovlig virksomhet, blir tatt og dømt. Ut fra det tingretten skrev i sin dom ville jeg blitt overrasket om SAS Norge ble frifunnet av lagmannsretten, sier Kjos til Dn.no.

Finansdirektør Frode Foss i Norwegian sier at selskapet forbereder en sivil erstatningssak mot SAS. Foss sier at selskapet har tapt 100-200 og opp mot 500 millioner kroner på industrispionasjen til SAS Norge.

Norwegian er i full gang med å utrede de tapene de er blitt påført gjennom spionasjen, men det gjenstår en del beregninger før de kan fastsette et endelig beløp. Den sivile erstatningssaken er berammet til april neste år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer