SAS-bredbånd utsatt

Utålmodig? Joda, det er på vei, men ...

Det er fortsatt en stund til du kan surfe om bord et SAS-fly. I mellomtiden må du nøye deg med å lese avisen. Foto: SAS
Det er fortsatt en stund til du kan surfe om bord et SAS-fly. I mellomtiden må du nøye deg med å lese avisen. Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 8. februar lanserte Norwegian bredbånd på to av flyene sine.

Til sommeren skal 11 av Norwegians fly ha internettilgang. Innen 2011 vil 21 fly ha fått det installert, og innen 2012 er det 40 fly som har det.

Men hva med SAS?

– Vi ligger bak skjema og det skjer nok ikke denne sommeren, avslører Kenneth Vikse, kommunikasjonssjef i SAS, til DinSide.

>>>Lover bedre internett på toget

Prioriterer innenlandsfly først

I oktober i fjor skrev Digi at SAS var i forhandlinger med flere leverandører av bredbåndsteknologi, og at alle flymaskinene deres, både innenriks, kortdistanse og langdistanse skulle få flybredbånd.

Men løsningen som skulle være på plass i april, og klar til bruk for passasjerer ved enkelte avganger, er ennå ikke ferdig.

Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SAS
Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SAS Vis mer


Så langt har SAS valgt Panasonic som leverandør av trådløst bredbånd og mobiltjenester, og det er de norske SAS-flyene som får WiFi først. Disse flyene flyr både innenlands og til/fra Europa.

– En installering er planlagt å skje fra fjerde kvartal av i år, og fly i Norge skal være først ute, forteller Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

>>>Knut sendte e-post fra himmelen

Har hatt internett før

For åtte år siden, nærmere bestemt i 2003, hadde flyselskapet internettløsninger fra Connexion by Boeing ombord i sine langdistansefly, ifølge Boarding.no

Johansen forteller han at prosessen har hatt stort fokus på kvalitet.

– SAS har erfaring etter å ha hatt internett om bord tidligere på interkontinentale flyvninger, og en ny installering skal kunne nyte godt av den teknologiske utviklingen man har hatt, og som pågår i rasende fart, slik at vi får det beste som tilbys om bord i våre fly, forklarer Johansen.

Norwegians flysurfing er gratis ut året, men foreløpig er det for tidlig å gi et nøyaktig svar på hva det vil koste hos SAS.

– Det er for tidlig å si noe om dette blir en gratistjeneste eller hva det eventuelt vil koste dersom det blir en betalingstjeneste. Generelt i samfunnet blir det jo stadig vanligere at tilgang til WiFi er gratis, og at det er bruken som koster. Så er det jo sånn at vi i SAS ikke har særlig sans for gebyrer. I tilfellet med WiFi på fly krever det imidlertid en kostbar installasjon i hvert enkelt fly, så her er det kanskje ikke unaturlig at man må betale for å koble seg på, sier Vikse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer