SAS Braathens flytter flyvningene fra Torp til Gardermoen. Foto: SAS
SAS Braathens flytter flyvningene fra Torp til Gardermoen. Foto: SASVis mer

SAS Braathens dropper Torp

Oslo (NTB-Geir Lillesund): SAS Braathens legger ned sin virksomhet på Sandefjord Lufthavn Torp 17. desember og overfører ruter derfra til Gardermoen.

- Disse helgeflygingene fra Torp til Alicante, Nice og Malaga har ikke gitt den ønskede lønnsomhet, opplyser informasjonsdirektør Cathrine Foss Stene til NTB.

Flyselskapet annonserte tirsdag at det i tiden fram til neste års sommerprogram vil bli foretatt en rekke rutejusteringer, både innenriks og til og fra Europa.

Upopulært

Johnny Skoglund hadde tirsdag sin siste dag som sjef for SAS Braathens, og går onsdag tilbake til jobben som viseadministrerende direktør når Ola H. Strand overtar førersetet.

Skoglund sier at det alltid er trist å konstatere at etterspørselen etter ruter er så begrenset at de ikke gir tilfredsstillende lønnsomhet. I dagens harde konkurransesituasjon må SAS Braathens, i likhet med andre flyselskaper, av og til ta upopulære avgjørelser, sier han.

Flyselskapet offentliggjorde i forrige uke et kvartalsresultat som ikke var tilfredsstillende, selv om flere reiser med selskapet og kabinfaktoren for hver enkelt avgang går opp. På grunn av hard priskonkurranse tjener ikke SAS Braathens nok per passasjer.

Konsekvens

Som en konsekvens av dette kommer altså nedleggingen av helgevirksomheten på Torp, og i tillegg kommer innstilling av lørdagsrutene fra Stavanger og Bergen til Paris og Roma. Det samme gjelder direkteflygingene fra Oslo til Praha og Wien.

- Avviklingen av rutene vil skje gradvis - alt ettersom hvordan bookingsituasjonen er. Men i realiteten vil den starte ganske snart, og den skal være fullført innen utgangen av mars neste år når sommerprogrammet tar til, sier Foss Stene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste sommer

Fra sommerprogrammets innledning neste år satser SAS Braathens på kapasitetsstyrking av sine hovedruter fra Oslo til Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø og Tromsø.

Også mellom Stavanger og Trondheim vil setetilbudet bli utvidet fra neste sommer.

- På alle disse strekningene er etterspørselen, ikke minst fra næringslivet, på et slikt nivå at det er grunnlag for et styrket rutetilbud, sier Foss Stene.

Den typiske ferieruten mellom Oslo og Chania på Kreta tar en pause nå i lavsesongen, men skal flys 25. juni til 7. august neste år.

Kapasiteten på rutene fra Oslo til Zürich, Reykjavik, Manchester og Lisboa vil bli økt, og på rutene til de mest populære feriereisemålene i Sør-Europa vil det bli satt inn større fly.