STØRST FORSKJELL TIL PARIS: Fly og hotell er tusenlappen dyrere hvis du velger Norwegian fremfor SAS. Foto: Colourbox.com
STØRST FORSKJELL TIL PARIS: Fly og hotell er tusenlappen dyrere hvis du velger Norwegian fremfor SAS. Foto: Colourbox.comVis mer

SAS billigst på fly og hotell

Danker ut Norwegian på pakketurer.

Skal man ut og reise, tilbyr både SAS og Norwegian å bestille fly og hotell i samme slengen. Ved å klikke på Fly+Hotell på flyselskapenes nettsider, kan man plotte inn reisemål og dato, for så å få opp mulige pakkeløsninger til de forskjellige destinasjonene.

Men hvilke av de to selskapene tilbyr de laveste prisene? Det har DinSide funnet ut for deg.

Her er triksene for billigere ferie

Størst forskjell til Danmark

På en utvalgt langhelg i mars har vi sjekket priser for to voksne til fem tilfeldig valgte storbyer, med overnatting på samme hotell. Vår prissjekk viser at det uten tvil er billigst å bestille storbyferie gjennom SAS, ettersom de er rimeligst på samtlige fem destinasjoner.

Prisforskjellen er størst på de sammenliknede pakketurene til Paris, der turen med Norwegian koster hele 1.071 kroner mer enn med konkurrenten. Også til København er prisforskjellen relativt stor, har koster reisen med lavprisselskapet 899 kroner mer enn reisen med SAS. Forskjellen er minst på fly+hotell til Amsterdam, der reise og opphold gjennom SAS koster 506 kroner mindre enn med Norwegian.

I snitt er pakkereisene 694 kroner billigere med SAS enn med Norwegian.

Var ikke salget over likevel?

Info om reisene

Dato for reisen: 3.-6. mars for to voksne, med identiske hotellrom på følgende hoteller:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Amsterdam: NH Galaxy
 • Barcelona: Hotel Front Air Congress Aeropuerto
 • København: 71 Nyhavn Hotell
 • London: Citadines Barbican London
 • Paris: Mercure Paris Suffren Tour Eiffel
 • De sammenlignede prisene tar ikke med pris for innsjekket bagasje hos Norwegian, som er 160 kroner per kolli tur-retur, siden en helg bør være gjennomførbar for de fleste, uten innsjekket bagasje.

  Ferien blir alltid dyrere enn du tror: Feriekostnadene du glemmer

  Vær også obs på at både SAS og Norwegian samarbeider med andre selskaper om pakkereisene, selv om linken til Fly+Hotell ligger på deres egne nettsider. Dette innebærer at kundeforholdet blir med WWTE for SAS vedkommende, og Travellink for Norwegians vedkommende. Prisene er innhentet mandag 24. januar.

  Prisoversikt fly+hotell
  Flyselskap AmsterdamBarcelona København London  Paris Gj.snittlig pris
  SAS5.0226.6035.111724352485845
  Norwegian5.5287.2626.010757563196539
  Prisforskjell5066598993321071694