Santiago - kunst(i)lig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 Foto: Sindre Storvoll
Foto: Sindre Storvoll Vis mer
Stedstypisk skulptur. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Stedstypisk skulptur. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn: Aeropuerto de Santiago
 • I Santiago er det ingen hokus pokus for å finne fram. Det enkleste er ofte det beste. Selv om de teppebelagte lokalene krever en del gange for egen maskin, særlig om du skal fra nasjonal til internasjonal terminal, er skiltingen fin og informasjonen god. Avgangsterminalene er romslige og har flere montre med små skultpurer og kunstmalerier. Enkelte ansatte har som oppgave å aktivt oppsøke forvirrede reisende på vei inn eller ut.

  Entrer du Chile fra denne flyplassen, finner du stands med informanter og brosjyrer ved bagasjebåndene i utgangspartiet. Disse forteller velvillig om hotellbooking, biluteleie, taxi/transport.

  Blir Santiago stedet du får god tid på internasjonal ende, er det mange suvenirer og kunstgjenstander som kan kjøpes for penger. Gullsmed- og multimediabransjen har også funnet seg til rette. Vær klar over at en del salgssteder ikke aksepterer kredittkort. Oksygenterapi og massasje av det meste kan kjøpes på Airport Spa. Salonger for svært viktige personer, tar også opp en del kvadratmeter i terminalen. Skal du spise, er utvalget akseptabelt, men DinSides utsending opplevde mye ventetid i take-away køen på Gatsby grunnet rot i bestillingene.

  Som i Madrid, er røyking tillatt blant resten av passasjerene ved siden av askebegrene. Grei ventilasjon og god plass begrenser ubehag for de passive røykerne.

  Internettsurfing koster deg 600 pesos eller 1,2 amerikansk dollar i kvarteret. Husk at Chile ikke operer på GSM-nettet, og en vanlig mobil med norsk abonnement vil ikke fungere. Det gjør derimot strømtilførselen, som er lik den norske. Vær oppmerksom på at større kontakter kanskje ikke vil passe uten adapter.

  Chilenske Igor Poblete er på vei tilbake til studier i Trondheim. Andre passasjerer rådes til å bringe niste, da Poblete synes maten er altfor dyr.

  - Jeg synes ikke flyplassen holder internasjonal standard. Sikkerheten er høy, men det er svært kjedelig her med lang ventetid på internasjonale flyvninger.