Høyhælte sko anbefales ikke på en lang flyreise.  Foto: Colourbox.com
Høyhælte sko anbefales ikke på en lang flyreise. Foto: Colourbox.com Vis mer

Sånn bør du kle deg på flyreisen

Ta med et ekstra klesplagg og behagelige sko.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok lurt på hva de skal ta på seg før de skal ut å fly: Noen kler seg etter hvordan været er på destinasjonen de skal til. Andre tenker komfort og ønsker en behagelig flyreise, mens noen pynter seg for å se bra ut blant andre mennesker.

Chartertur i høstferien? Da må du være rask!

Dropp kjole og høye hæler

British Airways kommer med tips til hvordan man bør kle seg på flyreisen, og det første tipset er at man helst bør kle seg i løstsittende tøy. Føtter og ben får kjørt seg under flyreisen, og dette særlig under lange reiser. Det er derfor lurt å legge de høyhælte skoene i kofferten, og heller ta de på når du kommer frem. Komfortable sko som er lette å ta av anbefales, så du unngår at skoene strammer og stopper blodtilførselen til føttene. Det er også et poeng at skoene er lette å ta av og på i sikkerhetskontrollen, da du fortsatt må regne med å ta av skoene der.

Et annet tips er at man bør ha med seg en cardigan, skjerf eller sjal i håndbagasjen. Dette fordi temperaturen på et fly kan variere, og hvis du da har et lett plagg med deg, så har du selv mulighet til å justere kroppstemperaturen.

Sjef for British Airways i Nord-Europa, Peter Rasmussen, har mange av de samme tipsene.

– Det er viktig å kle seg i komfortabelt tøy slik at selve flyreisen blir så behagelig som mulig. Det kan også være lurt å ha med skiftetøy i håndbagasjen, slik at man kan skifte på flyet dersom man reiser til et annet klima, sier Rasmussen til DinSide. Han forteller også at om man skal rett i et møte etter flyreisen, er det lurt å ha med en ekstra strøket skjorte siden skjorten ofte blir krøllete når man sitter i flysetet. Det er også viktig å ha med seg sko som ikke er for små og som er lett å ta av, for å forhindre ubehag eller at føttene hovner opp.

Slik reiser du med bare håndbagasje

Praktiske klær fremfor mote

I en undersøkelse om reisevaner fra British Airways i Norden, utført av Epinon, kommer det frem at 74 prosent av nordmennene mener at det er viktig å være praktisk kledd når man skal ut å reise med fly.

– Jeg kan forstå viktigheten av at klærne skal være behagelige. Som reisende er det alltid en god idé å sørge for å ha på klær som man føler seg tilpass med under flyreisen. Komfort er noe vi vekter høyt. Her er det mange kort som spiller inn, også antrekket, mener Rasmussen.

Menn mer opptatt av utseende enn kvinner

Det er ikke kun praktiske ting vi tar hensyn til når vi skal ut å fly. Utseende under flyreisen har en stor betydning for nordmenn, og det er forskjell på menn og kvinner, selv om utslaget kan være motsatt av hva mange forventer. Ti prosent av mennene synes det er viktig å være pent kledd under flyreisen, mens syv prosent av kvinnene mener det samme.

På landsbasis er det flest fra Nord-Norge som syntes det er viktigst å være pent kledd på flyreisen. Bare fem prosent av de spurte bryr seg ikke om hvilke klær de har på seg under flyreisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer